perjantai 25. heinäkuuta 2014

Mansikkajuustokakku

Tässäpä sellanen kesäinen juustokakku mansikoilla, mihin ihastuin sitä ensimäistä kertaa maistettuani kesällä -10 Myllykorven mökillä. Tuo "meidän" mökki, mikä parin kaverini kanssa parina kesänä vuokrasimme möllöttelyyn. Toiselta noista rakkaista tämä resepti piti sitten pummia ja tässä parin vuoden aikana hieman olen sitä fiksannut. Peruskaava kuitenkin sama.


Pohja:
100 g voita
20 kpl Digestivekeksiä
1 dl tomusokeria


Keksit pussukkaan ja murusiksi hakaten millä nyt sitten haluaakaan.
Viinipullolla, lihanuijalla, kaulimella, käsipainolla yms.
Sulatetaan voi, sekoitetaan keksimuruun tomusokeri ja voisula.
Irtopohjakakkuvuoan pohja vuorataan leivinpaperilla ja lätkästään keksimurusysteemi pohjalle.
Painellaan tasaiseksi. Jääkaappiin hengailee täytteen valmistumista.


Täyte:
7 liivatelehteä
250 g Philadelphia tuorejuustoa
5 dl kermaviiliä
3 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori



Laitetaan liivatelehdet likoomaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Raastetaan sitruunan kuori.
Sotketaan sekaisin kaikki muut ainekset. 
Ihan käsipelillä saa sekoitettua, ei tartte kaivaa sähkövatkainta esiin..
Kiehautetaan tilkkanen vettä, mihin puristetaan tuon kuoriraastetun sitruunan mehu.
Sellainen vajaa desi nestettä siihen tarvitsee, 
jotta saadaan nuo liotetut liivatelehdet sulamaan ilman klimppejä. 
Sekoitetaan melkein kaikki tuosta nesteestä nauhana tuorejuustokermaviilitäytteeseen 
ja kaadetaan täyte sen keksimurukakkupohjan päälle.


Lisäksi tarvitaan tietenkin litra mansikoita. 
Näin kesällä tuoreita toki..
Itse oon päätynyt, että mansikat on kivempi viipaloida, 
niin on sitten helpompi lusikalla syödä.
Kokonaiset mansikat myös tuppaa olee sen verta painavia, että uppoavat melkein pohjaan.. 
Niin tai näin, tärkeintä on, että siel on mansikoita.
Niin! Ja koska mulla on se hieno äipän ostama Nicer Dicer, 
niin KYLLÄ OLI NOPEETA kuulkaas se viipalointi.. :D
 

 
Loput liivatenesteestä sekoitetaan sitten mansikkasiivujen sekaan 
ja lätkästään tämä komeus vielä kakun päälimäiseksi. 
Jos haluaa käyttää kokonaisia mansikoita, niin koko liivatelitku tietenkin täytteeseen 
ja jos taas joudut käyttämään pakastemansikoita, 
niin sulata ne ensin ja liota pari liivatetta enemmän. 
Ovat vetisempiä eli tarvitsevat enemmän tukea. 
Talvella kun oikeita mansikoita ei o löytynyt, niin itseasiassa pakastemansikan olen vetänyt sauvasekoittimella tasaiseksi survokseksi ja laittanut mansikkakerroksen kakun päälle vasta juusto-osuuden jähmetyttyä pari tuntia jääkaapissa. Eivät siten sekoitu toisiinsa.


Sitten kakkunen jääkaappiin ja näpit veks siitä ainakin pariksi tunniksi. Mieluiten yön yli.
Olipahan taas hyvää. Tuhottiin yhtä palaa lukuunottamatta kolmistaan koko kakku. 





2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. "Sillä esimerkiksi voit viipaloida perunaa yhdellätoista eri tavalla!" BUY KNOW!

      Poista