keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Lisää mökkeilyä!

Nyt kun on kerran vauhtiin mökkeilyjutuissa päästy, niin myös viime viikonloppu vietettiin niissä merkeissä. Tämä melkoisen ex-tempore reissu päätettiin vasta viikon puolivälissä ja nopean varoitusajan puitteissa paikalle ei montaa henkilöä saapunut. Tämä ei tietenkään haittanut yhtään, sillä on me tytöt ennenkin kolmistaan mökkeilty.
Nyt mentiin kuitenkin Sammattiin, missä myös viime vuoden kesän aloitusta porukalla vietettiin.


Otettiin M:n kanssa varaslähtö mökille jo perjantaina päästyämme töistä.
Olin edellisenä yönä leiponut viemisiksi mansikkajuustokakkua, mistä teen myöhemmin reseptipostauksen.
Alkuun kohdattiin ikäviä yllätyksiä, sillä kuistin alle oli ampiaiset tehneet pesän ja minähän olen järjettömän allerginen niille pirulaisille.
Samaten pesän sijaitseminen juuri siinä kohtaa, missä istuskellaan ja liikutaan muutenkin paljon, voisi olla kohtalokasta myöskin tuolle 8 kiloiselle bostonilleni.
Sain siis ennen mökille rauhottumista ravata porukoilla hakemassa myrkkyä, kyypakettia ja muuta selviytymiseen tarvittavaa materiaalia (kuten viiniä). Tuhottuamme useaan otteeseen useaa erilaista myrkkyä ja raa´asti listittyämme parikymmentä pimpparia kärpäslätkällä, me taidettiin näyttää niille, että ainoa mehiläinen tällä tontilla olen minä.
Lauantaina saatuamme aamun ensin käyntiin murkinalla ja kahvilla, mä lähdin takaisin Lohjalle.
Piti hakea kotosalta matot mummolaan matonpesua varten ja myöskin toinen mökkeilijä linja-autoasemalta. Kaupassakin vielä käväistiin, mutta lähdettin sitten nopeasti takaisin sademetsään.


Paistateltuamme päivää nurtsilla tarpeeksi, lähdettiin tietenkin järvelle soutelemaan. Lenkkiä siinä vuoron perään vedeltiin, kalastettiin lumpeenkukkia kaulakoruaskarteluihin ja laulettiin joululauluja.
Joo, joululauluja.Keskellä selkää, M pulahti järveen uimaan. Koska viimeaikojen hienoin poseasento on selvästi ollut black metal meets oranges- homma, niin pitihän sitä appelsiinia rutistella myös järvessä jumalten pitämiseksi tyytyväisinä. Jos et tiedä, mistä on kyse, niin tsekkaa tämä maailman hienoin blogi!!Eipä siinä. Ilta jatkui seuraavaksi grillaamisella ja jestas sitä safkaa oli taas ihan järjettömästi.
Tuli vedettyä jälleen yhdellä aterialla viikon kokonaisruokamäärää vastaava annos.


Armihan oli tietenkin mukana ja onnessaan se siellä taas jälkiliinan kanssa veti pitkin tonttia sotkeutuen milloin mihinkin puskaan tai puuhun. Nytkun näitä vuoden takaisia blogitekstejä tyypin käytöksestä on lukenut niin jälleen joutuu kyllä toteamaan, että on se rauhottunut vaikka edelleen on hyvin energinen.
Jälkiliinalla saatiin myöskin sotavamma aikaiseksi S:n nilkkaan, kun se itse halusi tyypin kanssa fresbeetä heitellä ja hirttäytyi nilkastaan naruun saaden mojovan palovamman. Oma moka, mutta varmasti kipeä sellainen.


Nettiyhteydet onneksi metsässäkin toimii ainakin näillä uusimmilla puhelimilla. Moneen kertaan tuli huomattua, että keskenämme seurustelun sijasta jokainen räpläsi puhelintaan milloin mistäkin syystä tai puhua pälpätti laiturin nokassa maratonpuhelua toiseen päähän Suomea.
Itse oon viimeviikot ollut sormi kännykän näytössä kiinni hyvin paljon ja vaikka kuittailua tästä eräästä tapauksesta aika paljon kuulenkin, niin ehkä nää seuraavan kuvan kaltaiset pöllöt hymyilyt on ihan hyvää vaihtelua viime aikojen murjotukseen..Pääsin jopa kalaan tällä kertaa! Ja sain kalan! Mikä piti tietenkin antaa Armille kidutettavaksi, koska...no koska. Kalastellessa todennäköisin eka koukkuun jäänyt eläin tosin oli sorsa. Ihan väkisin meinasi kohon syödä ja änkesi vielä laiturillekin pelottavan lähelle meikäläisiä. Ja minähän pelkään lintuja. Jestas.


Muuten ilta noudatti aika samaa kaavaa kun mökillä yleensä näiden tyttöjen kanssa. M joogasi, S otti päiväunia. Käytiin M:n kanssa saunassa ja uimassa ja S meni ekana nukkumaan ennen puolta yötä.
Lopulta ennen yhtä olin vain minä nököttämässä siideri kädessä kuistilla ja fiilistelin matkakajareista Type O Negativea ja London After Midnightia.. Yökyöpelinä kömmin vasta pari tuntia myöhemmin parvelle nukkumaan koira peiton alla.

Aamulla heräiltiin rauhassa. Syötiin aamiaista ja valmistauduttiin jälleen rusketusrajojen hommaamiseen. Jostainpa puskista sitten suunnitelmat pilasi ukkoskuuro, mitä kuitenkin fiilisteltiin parin tunnin ajan kuistilta käsin. S:n ottaessa jälleen päiväunia..
Hetki leikittiin vielä ajatuksella kolmannesta mökkiyöstä, mutta lopulta tehtiin äkkilähtö S:n kanssa, sillä hän kuitenkin halusi kotiinsa ja seuraavaan lähtevään Helsingin bussiin. Vauhdissa heitettiin vielä ne matot mummolaan likoamaan ja Karstuntien kaahaamisellani sain matkustajani voimaan pahoin.

Sellainen oli sitten se kesäinen viikonloppu.
Ensi viikonloppuna onkin ystäväpariskuntannan aika sanoa kirkossa tahdon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti