maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kevätmöksä

Mökkikausi on siis avattu.
Uskalliaimmat/hulluimmat avasivat Somerolla myöskin uimakauden. Itse en saanut edes avantokautta avattua tänäkään talvena... Ja sulaan järveen minua ei saa kuin aikaisintaan juhannuksena.

Normista poiketen nämä möksäbileet olivat nyt vain yhden yöpymisen juhlat.
Viimeksi juhlat olivat 2 päiväiset. Tuon syyskuisen voi palauttaa mieliinsä TÄSTÄ. 

Itsehän olin koko viikonlopun myöskin töissä, mutta aamuvuoroissa, joten päästyäni kuuden jälkeen sieltä,, surautin itseni Somerolle Pommini kanssa.
"Mulla ei ole kotiintuloaikaa, mutta Salkkarit tosiaan alkaa 19.30..." Piti jälleen paikkansa, sillä kaarsin tutun juhlapaikan pihaan juuri kyseisellä kellonlyömällä.

Viimeinen paikalle saapuva olin ja hyvässä vauhdissa siellä jo pippalot olikin käynnissä.
Kevättä yritettiin leikkiä hengaten ja grillaillen ulkona niin kauan kun aurinkoa vain riitti.
Virallinen yhteiskuvakin piti saada otettua vielä valoisan aikaan ulkona.

Viime PÄÄSIÄINEN vietettiin möksällä ja tuolloin lunta oli vielä pirun paljon maassa.
Nyt oltiin kovin keväisissä maisemissa jo viikkoja aiemmin. 


Armi meni tällä kertaa hoitoon, sillä mökillä oli eräs toinen koiranpentu, Leevi, jonka sosialistamiskauden toisiin koiriin olisi tuo meikäläisen positiivarikenguru saattanut innokkuudellaan vähän pilata..
Kovin oli föpöföpöfööpö palleronapero. Siellä se pisti menemään vielä hippasen kehittymättömän motoriikkansa kanssa. Tömpsähteli ja sekoili tassuineinsa tuon tuostakin eikä nassukka päässyt vielä edes sohvalle hyppäämään omin voimin.
Olen varma, että ensi kerralla meno on myös Leevin osalta astetta vauhdikkaampaa..Reilun tunnin olin vasta saanut istuskeltua ja ekan viinilasilliseni melkein loppuun, kun osa porukasta huomasi tarvitsevansa lisätäydennystä varastoihinsa kaupasta.
Minäpä siinä sitten ajokuntoisena ja auto helpoiten ajettavissa lähdin kaupassa niitä käyttämään ja ostamaan myös itselleni siiderin saunaan. Ei ihan viini ole saunajuomaa ei.I was the lonely one, mitä tuli pareittan pelattuun Kimblen Turtlesversioon.
Noppakuutioiden jumalatarkaan ei ollut armollinen vaan auttamattomasti hävisin koko systeemin ikuisuuksiin venyneen skaban aikana.

Skabasta tulikin mieleen Csaba. Jonka peräsimestä joku oli napannut kamerani muisikortille melko herkullisen kuvan. Jaan sen nyt kaikkien muidenkin kanssa. Runkkumatskua.Sekasaunassa tietenkin käytiin ja itse nautiskelin siitä touhusta ihan itseksenikin vielä lauteilla viimeiseen asti. Jälleen kerran se oli naiset, jotka sen saunan lämppäsi. Koskaan en ole ollut möksällä siten, että joku mies sen olisi sytyttänyt. Minä hoidin ulkotakan sytyttelyn ja paistoinkin siellä yöllä tikun nokossa ne grillimakkaranikin..


Puolen yön pintaan siirryin limpparilinjalle ja siinä 1,5 litraa Pepsi Maxia ja pari litraa vettäkin vielä lipittelin seuratessa muiden juominkeja ja tanssinkeja,,,sekä pakollisia kassien esittelyjä sohvalla.

Nukkumaan yritin kadota hieman jälkeen kahden, mutta hyvinhän katkonaista se oli kun osa porukasta jatkoi oven takana juhlintaa. Karaokevehkeetkin oli joku mukanaan tuonut ja niin tunteella sieltä esitettiin jos jonkinmoista ikivihreätä klassikkoa.

Kuudelta aamulla kävin vetämässä piuhat läppäristä irti, kun musiikin sekaan ei enään sekoittunut puhetta vaan viimeisimmätkin alkoivat hakea makuuasentoa sohvilta.

...Kahdeksalta soi kello. Kymmeneltä aamulla olin jo takaisin töissä.
Väsytti ja krapulakin pienoinen ilmassa leijui.

Edellisen päivän kauppareissun tiimoilta eräs hmmm,, juhliin kutsuttu, oli unohtanut lompakkonsa autoni takapenkille.
Sain sitten töihin autolastillisen väsyneen näköisiä helsinkiläisiä, koska pitihän tuo pois hakea.
Näistä henkilöistä Sini kävi oloani helpottaakseen hakemassa minulle Hesestä ruokaa.
Näkivätpä samalla työpaikkani ja kovin olivat siitä ja etenkin miestenhuoneen käsienpesuratkaisusta vakuuttuneita. 

 Kesämöksää venaillessa! Kitoooosh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti