maanantai 3. maaliskuuta 2014

Vaimomatskuu-oppitunti

Pohdittiin tuossa Marjutin kanssa, mitä rauhaisaa ohjelmaa keksisimme perjantaille.
Katselin siinä sitten kalenteriani ja huomasin lähestyvän laskiaisen. Mäenlaskuun ei täällä etelässä kyllä ole toivoakaan päästä, mutta pitäähän tuota silti juhlistaa ettei paha mieli juhlalle tule.

Kuulun itse siihen akkakerhoon, jolla on väen väkisin pakkotraditiona tarve kyhätä juhlapyhäherkut aina vappumunkeista Runebergintorttuihin. Tämä laskiainenhan on perinneherkkunsa puolesta niitä helpoimpia leivoksia valmistaa.
Ehdotin laskiaispullien tekoa.
Minä: Et o tehny ennen laskiaispullia?
Marjut: En. ;___;
Minä: No kyllä niitä sitten pitää tehdä!
Marjut: Uuuh eka kerta
Minä: :D


Pidin siis vaimomateriaalia-koulutuksen kotonani.
Odotellessani oppilaani pääsyä töistä ja saapumista loukseni Lohjalle, olin tosin aikaa säästääkseni tehnyt jo sen pullataikinan valmiiksi mikroon kohoamaan. 
Melkeinpä samantein päästiin siis pulleroita pyörittelemään.
Tämä osoittautuikin astetta haastavammaksi neitsyemme tottumattomissa käsissä, mutta uunissahan ne kaunistuu ja yritys on tärkeintä..


Puolen litran taikinasta tulikin sitten se pari pellillistä tavaraa ja jotenkin niiden paistossakin onnistuttiin, vaikka kiertoilmauunini vaatiikin pellin kääntämistä kesken paiston.. Tiedä sitten, mikä sen ongelma oikein on.


Yhdet yksilöt syötiin heti.
Toisen yksilöt jätin äidilleni ja hänen miehelleen jääkaappiin odottamaan, sillä he tulivat myöhemmin illalla hakemaan lapsenlapsensa viikonlopuksi hoitoon.
Seuraavat neljä vietiin Marjutin vanhemmille matkalla Espooseen.
Silti meikäläisille jäi läjässä laskiaispullia vielä viikonloppuna mussutettavaksi.Ihan olivat syömäkelpoisia yksilöitä, vaikka omasta mielestäni pullataikinassa olisi saanut olla hieman vähemmän jauhoja.
Ensi vuonahan tämä onnistuu sitten täydellisesti.


Iltasella leivoimme vielä pizzaa ja katsottiin sitä sekä pullia mussuttaen Frozen ja Piin Elämä.
Seuraava päivä sisälsi enemmän alkoholia, punkkia DarkSidessä, vähän draamaa ja Helsinkiä noin muuten. Siitä sitten seuraavaksi.. Tai ainakin osittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti