maanantai 20. tammikuuta 2014

Tragic Beautiful

Shoppasinpas tosiaan ne mummolta saadut joululahjarahat Tragic Beautiful nimiseen rytkykauppaan.
Ihanhan se ei tietenkään putkeen mennyt, mutta ollaanpas taas valppaampia ja tietoisempia postimyyntien koukeroista.

Ensinnäkin, koska kyseinen lafka sijaitsee Australiassa, en minä taliaivo tilausta tehdessäni muistanut taas näitä EU:n ulkopuolelta tilaamisen ongelmia.
Sen kyllä tiesin, että mikäli tilauksen arvo ylittää yli 150euroa, joutuu niistä maksamaan Suomessa alvit. Tämän alapuolella pysyin ihan tietoisesti.
Sen sijaan minä en muistanut, enkä oikeastaan edes tiennyt, että vuodenvaihteen jälkeen tullit joutuu maksamaan jo yli 22 euroa arvoltaan ylittävistä paketeista...
Ens alkuun ihmettelin suuresti, että miksi firmalta tulleen lähtöilmoituksen seurantakoodi ei pitänyt pätkäänkään paikkansa. Koko pakettia ei voinut missään vaiheessa jäljittää.
Parisen viikkoa olin jo aivan varma, että hienosti tuhlasin 111euroa juuri huitsin nevadaan koskaan mitään saamatta, mutta sitten minuun otti yhteyttä Suomen tulli.

Siispäs lopulta täyteltyäni tulliselvitystä raivostuneena verkossa ja maksettuani lisähintaa vaatteilleni 26,73 euroa, sain lopulta, vihdoin ja viimein, vaatteeni perille asti.
Tsädädää ja tässä ne olivat. 
Tuli ne niiden tullienkin kanssa aikas halvoiksi. Suomesta jostakin ostettuina olisin samaan hintaan saanut ehkä puolet nyt tilatuista.
Tarkkaavaisuutta siis. Suosittelen enivei.

5 kommenttia:

 1. Musta mä oon lukenut joskus paljon aiemmin jo tosta 22€:n rajasta, ja siksi ostanut joko EU:n sisältä tai sitten alle tuon summan, lähes neuroottisesti, kun en tiiä yhtään paljonko niitä tullimaksuja joutuu mistäkin maksamaan :P Toi 26€ tullimaksua noin monesta vaatekappaleesta ei kuulosta kauheen hurjalta, mutta mitenköhän se määräytyy?
  Kivan näkösiä juttuja oot löytänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkseni se oli ennen vuodenvaihdetta lähemmäs 50e, mistä ei tarttenu maksaa tulleja. Nyt se raja on 22euroa. Siinä sitten jokaisesta vaatteesta kirjoittelin hinnat ja postimaksuista ei tainu joutua maksamaan, mutta vaatteille tuli jokaiselle sen 24% lisähintaa. Eihän se paljon ole tavallaan... Varmaankin asiasta tietoisena olisin siltikin tilannut. Yli 150 kyllä jos tilaan, ni sit pitää olla aikamoinen tarjous kyseessä. Sithän maksetaan myös ne alvit.

   Poista
 2. Siis IHANIA vaatteita! Olisipa mullakin yhtä hyvä kroppa kuin sulla, ostaisin heti tuon tyylisiä vaatteita. :P~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla ON hyvä kroppa. Puet päälles ihan mitä itse haluat. Asenteesta se on kiinni.

   Poista
 3. Yksi sama hame mulle tulossa, toi ihan basic pvc-hame. Onhan mulla semmonen entuudestaankin, mutta se on tätä nykyä iso. Huomenna oon hakemassa oman pakettini postista. ^^

  VastaaPoista