torstai 9. tammikuuta 2014

PillsTeinpäs tuossa taas tilausta iHerbiin ja hokasin samalla, että voisipa noista asioista jälleen täälläkin lukijoita muistutella.
On talvi, on pimeetä. Syökää D-vitamiinia...!!!

Ihan näin työpäiväni tylsyyteen kävin pari suomalaista nettiapteekkia läpi ja eipä se tietty tyhmä ole joka pyytää vaan se joka maksaa.
Vastaava pilleri, sellainen kuin D-Pearls Strong maksaa 120 tabletin pakkauksessa sellaisen 25 euroa.
iHerbin kautta sama 125 mikrogrammaa, mutta 360 tablettia sisältävä satsi maksaa 9,55 €.

Tuotahan pitäisi ympäri vuoden syödä, että säästinpä sitten siltä seisomalta reilut 65 euroa.
Itseasiassa vielä enemmän, koska tälleen talviaikaan tuppaan syömään D-vitamiinia tuplat.
Vaikka tää asia aina jakaa mielipiteitä ja saan tänkin johdosta varmasti taas kuulla hirveet saarnat siitä, että Suomen suositukset on kymmenen mikrogrammaa, niin kyllä ne isommat määrät on ainakin meikäläiseen vaikuttaneet vain hyvin.
Tää ennen aina kipeänä-tyyppi on viimeksi ollut flunssassa syksyllä 2012. Revi siitä.
Mukaan tilaukseen lähti myöskin pari purkkia sinkkiä, jota myöskin olen sen reilun vuoden vetänyt päivittäin. Taino, sinkki ja kuparivalmiste. Kimpassa kun ne kandeisi vetää.
D-vitamiinin ohella meikäläisestä on kuoriutunut myös tuon hivenaineen suuri hehkuttaja.
Järjettömän moneen asiaan jelppaa ja koska se ei varastoidu elimistöön, niin saannin pitäisi olla päivittäistä.
Sinkistä pääsee nopeeta tietoiskua lukee vaikkas täst.


Yleensä tälleen vuodenvaihteen jälkeen olen aina tavan vuoksi rykässyt jonkun lisäkuurin.
Monena vuona se on ollut ubikinonia (Q10), jota mutsini tuppaa itselleen ostaessa hommaamaan myös minulle. Jos kärsit säryistä tai migreenistä, kandee tuota ihan testinä ees vetästä kuuri.

Mutta koska itseäni tällä hetkellä eniten ärsyttää luhyeksi kynitty tukkani ja se, kuinka uuvuttavaa kasvatuspuuhat on, niin päädyin tuhlaamaan 15euroa pariin sataan biotiinipilleriin.

Nyt itsekin testimielessä lähdin tilaamaan myös melatoniinia.
Mähän oon ihan todella univammanen ja vuosien tutkimusten ja tarkkailun sekä varmaan 20eri pillerin kautta oon nyt viimeiset pari vuotta syönyt tarvittaessa Dormicumia.
Mikä siis on nukahtamislääkkeenä niitä markkinoiden vahvimpia ja myöskin väärinkäytetyimpiä reseptilääkkeitä Subutexin ohella.
Tuon lääkkeen vaikutuksen alaisena sähellän kyllä kaikkea hyvin hyvin hyyyyvin kummallista ja lisäksi sen reseptin uusimisessa saan joka kerta taistella puhelinlinjat kuumina.
Siksipä tottakai ois kauheen kiva, että apu löytyisi kostain muustakin systeemistä.
Melatoniinihan on ihan luontainen hormoni, jota jokaisen käpyrauhanen tuottaa.
Monen suomalaisen melatoniinituotanto heittelee häränpyllyä näiden meitin maan vuodenaikojen vuoksi.

Olenhan minä ennenkin melatoniinia kokeillut. Reseptillä yhden gramman annostuksella.
Silloin sillä ei kyllä mitään vaikutusta meikäläiseen ollut. Paitsi puoli pakettia vedettynä.

Sittemminhän tuo unihormoni on muuttunut reseptivapaaksi ja vahva 3mg:n melatoniini on useamman viimeaikoina julkaistun lehtiartikkelin mukaan korvannut monessa tapauksessa nukahtamislääkkeet.
Hirviän moni ystäväkin on näistä avun löytänyt. Heillekin suosittelen kyllä lääkkeiden tilaamista iHerbistä, ovat ihan naurettavan halpoja sitä kautta.

Päätinpä siis minäkin antaa näille uuden mahollisuuden.
Tilasin samantein melatoniinia. Ha!
60 pillerin purkki läksi iHerbistä alle kympillä, joten jestas kuinka kiva olisikin jos siitä apu mulle löytyisi.Pitemmittä saarnoitta, vitamiinivarastoni täytettiin kokonaisuudessaan postikuluineen reilulla 40 eurolla. Kotiovelle asti kannettuna...
Mukana oli myös näiden listattujen asioiden lisäksi Armille monivitamiinia.

Tehkäähän oma tilauksenne (paljon on alennuksessakin tuotteet nyt) ja laittakaa tilauslomakkeen koodikohtaan meikäläisen henkilökohtainen koodi: HUQ684 niin saatte vielläkin halvemmalla apuja elämiseen.

Sen edellisen saarnan pääsee btw lukee tähähähästä!!

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti ei jää tulliin, yli 1mg melatoniinin on Evira/Fimea luokitellut lääkkeeksi ja reseptipakon alaiseksi :/
  Muista ottaa se ennen kello 23.30 (jos on siis normaali lyhytvaikutteinen), muuten se sotkee sun luonnollisen melatoniinitasapainon. Ja jos joku alkaa kitisee, että se vähentää sun luonnollista melatoniinia, niin voit sanoo, että sitä on käytetty myös ehkäisyyn 300mg vahvusena, eikä se sillonkaan kummosia tasapainoja sekoitellut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pfffh,,,katsotaan jääkö. :D Ei o kyllä koskaan ennenkään tulli tsekkaillut mun iHerbejä, vaikka on sieltä muitakin ei Suomessa reseptivapaita tilailtu.
   Ja kitiskööt ketä kitisee, en mä niitä ennenkään vakavissani ole ottanut. Vuorotyössä ei pahemmin noudatella myöskään mitään 23.30 viiteaikoja. Mulla ei ole mitään sisäistä normaalia uni-valve-rytmiä vaan ihan joku solutason häiriö, jonka johdosta voin nukkua vuorokauden putkeen tai valvoa vaikka neljä. Tarkempi diagnoosi vaatisi uniklinikalla tutkimuksia, mutta olisi omakustanteinen, sillä tähän asti oon vielä pärjännyt muilla konsteilla enkä ole tappanut itseäni tai ketään muutakaan. Näin ne tylysti ovat lääkärissä sanoneet. :D

   Poista