keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Haastettu

Nakkattiin sitten tälläisellä. Tehdäänhän sitten pois päiväjärjestyksestä kun ei niin kauhian vaativa juttu edes ole. Päpädäm. Samalla saa hyvän tekosyyn ripotella viime viikolla räpsäiltyjä meikäläinen blondina valokuvatuksia. Näistä kuvista käynnistyikin aikamoinen tapahtumaketju, joka johti siihen, että meikälikalle on varattu ja maksettu loppuviikosta ihan oikea kampaaja-aika..


1. Kiitä haasteen antajaa ja linkitä bloggaaja, joka haasteen sinulle antoi.
2. Valitse 5 blogia, joissa on alle 200 lukijaa ja jätä kommentti blogin omistajalle.
3. Toivo, että ihmiset, jotka olet haastanut, jakaisivat haastetta eteenpäin. 


1. Kiitoksia vain Marjut, eli Mustetahroja. Eikai tässä muuta tarvitse sanoa? Oot mussu!


Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin:
- Ensinnäkin tämä asiaa on typerä sanamuoto. Esimerkiksi happi on asia, eikä semmosta nyt musta tartte listata. Listaan siis mielummin 5 tavaraa, jotka kuuluu oleellisena osana meikäläisen päivään. 
1. Sytkäri ja tupakka-aski. (joojoo, lopetan kyllä. ma luba!)
2. Kahvinkeitin.
3. Tietokone varustettuna internetyhteydellä.
4. Televisio.
5. En laita tähän vikana nyt sitä kaikkien listaamaa kännykkää, koska oikeasti voin olla vaikka parikin päivää edes vilkaisematta siihen luuriin. Saattaa lojua jossain laukun pohjalla äänettömällä. Ainoa asia, mihin sitä tulee käytettyä on kello. Eli vastaan kännykän kello.Viisi kirjaa, joita suosittelet:
- Olin nuorena kova lukemaan, mutta sitten se jotenkin jäi. Tämän vuoden aikana olen jälleen skarpannut tämän suhteen lukemalla jotakin muutakin kuin koulukirjoja. Hirveän vaikeata on silti läväyttää viisi opusta.
1. J. R. R. Tolkien - Taru sormusten herrasta (lue englanniksi)
2. Jennifer Lynch - Laura Palmerin salainen päiväkirja
3. E.L James - Fifty Shades trilogia
4. Tuomas Kyrö - Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike.
5. Margaret Mitchell - Tuulen viemää

Viisi materialistista joululahjatoivetta:
- Eääääämh! Mä en osta joululahjoja ees perheenjäsenille tai sukulaisille. En pidä siitä, että ihmisten on ostamalla ostettava jotakin toisilleen. Mä voin ostaa jollekin lahjan vaikka torstain kunniaksi, jos jossakin tulee vastaan sellainen asia, mistä toinen tulee voimakkaasti mieleen.
1. Silmien laserleikkaus.
2. Auto.
3. Lahjakortti (levykauppa, tatuointi, Tiketti, Alko..)
4. Jotakin itsetehtyä. -Näitä mä arvostan eniten.
5. Sami Rinne Designin Lepakko kahvikuppeja. Muumimukeja/ -astiastoa. Se uusi keksipurkki on aivan _ihana_.


Viisi paikkaa, joissa haluaisit käydä:
1. Ruotsissa. Siis oikeasti edes kerran elämässäni! :D
2. Prypjat ja Tšernobyl. Nää nyt ekana mieleen tuli näistä aavekaupungeista. Haluan enemmänkin tutustua näihin aavekaupunkipaikkoihin, kuten vaikka Ranskan Orador-sur-Glane taikka Jenkkilandian Bodie.
3. Venetsia. Ihan vaahtosammuttimesta asti olen sanonut, että häämatkallani menen sinne, eli tässä on vähän koira haudattuna lisätoiveen muodossa kun tämän listaan.
4. Australia. Eikä millään lentokoneella suoraan vaan sellasella Slow Travel meiningillä, että matkan varrellekin osuvat maat tulisi nähtyä.
5. Amsterdam. Köh.

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:
1. Tunteellinen. Oon Kalat... Eli todella, todella vahvasti tunteiden mukaan elävä olento. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ihmisenä olisin vuoristorata tai räjähdysherkkä pommi käytökseltäni. Vaan sitä, että kovista sanoistani huolimatta oon ihan naurettavan herkkä ja samaistun turhankin vahvasti muidenkin olotiloihin ja elämäntilanteisiin. Päätöksenteossa järki jää usein siitä syystä taka-alle, mutta helpompi mun siten on asian kuin asian kanssa elää.
2. Sanavalmis. En ihan ekana hiljaiseksi jää enkä pelkää suoraan asioita sanoa jos tilanne sitä vaatii.
3. Periaatteellinen. On kauhean paljon asioita, joiden mukaisesti mielestäni pitäisi elää ja kohdella muita. Joku voisi tämän myös tulkita vanhanaikaisuudeksi.
4. Tylsä kotihiiri. Viihdyn itsekseni vaikka tylsistynkin samalla. Oon tosi huono soittelemaan ihmisille ja tyrkyttämään seuraani.
5. Mustasukkainen. En yleensä sitä näytä tai sano mitään ja siedän paljon ennen räjähdystä, mutta pohjimmiltani mä kyllä olen melkosta mustasukkainen ja toivon, että joskus joku olisi myös vähän minusta.. :D Samaten voin sitten olla niin pitkävihainen, että Helvetti jäähtyy ennemmin kuin loukattu meikäläinen. Lisättäköön vielä, että lähes poikkeuksetta aivan aiheellisiksi ovat epäilyt osoittautuneet.. Intuitiot ja vaistot muutenkin elämässäni ovat hyvin voimakkaita ja niiden mukaisesti olen elänytkin...Josta pääsee jälleen takaisin kohtaan "oon kalat...".
Viisi elämänohjetta, jotka antaisit muille:
1. KOHTELE MUITA, KUTEN ITSEÄSI HALUAISIT KOHDELTAVAN. !!!!
Tää on oikeasti sellainen asia, mikä on sovellettavissa ihan jokaiseen asiaan elämässä. Kannattaa pitää mielessä aina ennenkuin tekee tai sanoo jotakin niillä loukkaamisen rajoilla liikkuvaa..Että mitäs jos tää tehtäisikin mulle, miltäs musta tuntuis? Eikä aina tämän ohjeen kohdalla tarvitse miettiä isoja asioita, vaan ihan niitä pieniäkin arkijuttuja..

2. Älä valita ja ole aina negatiivinen. (Ainakaan ääneen.)
Se myrkyttää oman mielen lisäksi myös ympärillä olijat. Mä olin itsekin nuorempana sitä sorttia, että hirveän helposti keskityin vain asioihin, jotka on huonosti tai jotka tulee menemään päin vittua. Valitin ja narisin ensin ja väitin olevani vain realisti, enkä pessimisti. Melkosen kivinen on tämä kulku kuitenkin ollut ja sen mukana on silmät auenneet sille, ettei se valittaminen ja mariseminen yhtään  mitään auta pitkällä tähtäimellä. Hirveän moni ihminen puhuu vain huonosti olevista asioista eikä näe sen sumun keskeltä sitä, että niillä on oikeasti asiat ihan helvetin hyvin. Viime vuosina olen myös oppinut välttämään naama näkkärillä-ihmisiä, koska siitä tulee itselleenkin jo pienen annoksen jälkeen todella agressiivisen negatiivinen olo. Ei tietenkään aina voi olla yltiöpositiivinenkaan (mikä myös on aika raivostuttavaa joissain tapauksissa), enkä mä sitäkään ole, mutta se turha, ihan turha marmatus on hirveätä.

3. Elä niin, että aamulla voit katsoa itseäsi peilistä.
Ihan oikeasti häpeä tuntuu olevan sellainen asia, olotila ja tunne minkä jengi on unohtanut. Ollaan todella itsekäitä ja samalla voidaan oikeasti tuhota jonkun toisen elämä tai ainakin loukata monia ympärillään. Puhutaan morkkiksesta ihan kuin se olisi aivan normaali olotila siinä missä väsymys tai nälkä. Ei se ole! Se on merkki siitä, että alitajunta, omatunto tai niiden puuttuessa sun ystäväs koittaa saada sua heräteltyä oppimaan jotain uutta ja kasvamaan ihmisenä. Sen takia en pidä yhtään elämänohjeesta, jossa käsketään mielummin katumaan tehtyjä asioita kun niitä tekemättömiä. On vaan yksinkertaisesti asioita, joita ei tehdä. Ei edes kännissä. Jos niitä kuitenkin tekee, ei ole mun mielestä mitenkään hienoa iloita siitä kuinka nyt on kivempi katua sitä kuin tekemättä jättämistä. Aivan jokaiselle tekee todella hyvää silloin tällöin katsoa itseään sieltä peilistä todella tarkkaan ja miettiä, onko sitä itse sellainen ihminen jollainen haluaa olla.


4. Asioilla on tapana järjestyä.
Järjestyy ne sitten hyvälle tai huonolle mallille, niin asiat kyllä järjestyy. Juttuja, joihin ei voi vaikuttaa on ihan turha märehtiä liikaa tai jo etukäteen. Ei se myöskään tarkoita sitä, että kaikkeen pitäisi suhtautua hällä väliä-meiningillä. Niin kulunut kuin onkin, niin tuska on tunne, joka menee ohi. Aika ei tosiaankaan paranna kaikkia haavoja, vaan joistain asioista onkin tarkoitus jäädä arvet muistuttamaan siitä, että sekin asia tuli koettua. Meikäläinen on aikasta kärsimätön luonne, mutta paljon olen tämänkin asian kanssa eteenpäin päässyt.

5. Paha saa palkkansa.
Tähän mä haluan aivan tosissani uskoa. Vaikka välillä tuntuukin, että edellisessä elämässäni olen varmaan ollut vähintäänkin Stalin. Vastoinkäymisiä on sen verta reippaasti näinkin nuoreen elämäntarinaan mahtunut. Kuitenkin haluan uskoa, että ne ihmiset jotka toisia satuttaa kohtaa kyllä vielä kaiken takaisin korkoineen. Samalla silti uskon, että oma hyväkin vielä joskus korvataan jollakin kauniilla. Ainakin sitä on oppinut arvostamaan pieniäkin asioita ja olemaan onnellinen siitä mitä saa.

....Jätän kyllä nyt törkeästi haastamatta nimeltä toisia blogaajia. Suosittelen tekemään pois ja miettimään näitäkin asioita. Te jotka teette, kommentoikaa boksiin, niin käyn tottakai lukemassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti