tiistai 27. elokuuta 2013

M'era Luna - Montag

Vihoviimeinen reissupostaus Saksasta.
Ihan tuli vähän haikea olo, kun muutama päivä sitten julkaistiin virallinen Highlights-video.


M'era Luna 2013 | Highlights (offiziell) from FKP Scorpio on Vimeo.

Mikäli upattu video ei rokkaa puolen minsan jälkeen, kuten näköjään välillä käy, niin YouTubesta löytyy sama TÄSÄÄÄ!!
Kannattaa myöskin käydä katsomassa virallisilta Facen sivuilta kansiota niistä muotinäytöksistä, pikalinkki tuonne on TÄSSÄ! Olivat mielettömiä, vaikka en paikalle osunutkaan kuin yhden kymmenenminuuttisen verran.
Muutakin meininkiä itse kävijöistä sieltä löytyy ja hurjan aktiivisesti tuo organisaatio näkyy päivittelevän asioita tapahtumaa koskien.

Harrastustoimintana jaoin muuten sellaiset varmaan lähemmäs sata Jaani Peuhu- tarraa festarialueella ja siinä matkalla. Ihanan höpsöjä saksalaisia kun samantien länttäsivät niitä vaatteisiinsa tai iholleen. 80% pisti sen logomerkin kylläkin väärinpäin. :)

Mutta se kotiinlähtö.
Maanantaina juna Hildesheimista Berliiniin lähti jo 8:34.... Aamu-unisen Helvetti.
Siispä piti olla kärppänä aamupalalla heti sen alettua seitsemältä.
Jumittaen sapuskaa suuhun, huoneeseen pakkaamaan kamoja ja check out.
Kokonaisuudessaanhan tuo hotelli maksoi samasen verran kuin reissu muuten.
Aamupaloineen 284,-. Kun sen jakaa kolmelle yölle, teki tämä 94e/yö. Suolaista..
Jos olisin jonkun mukaani saanut, huoneeseen ois 5eurolla yö saanut lisävuoteen.
Tuolloin maksettavaa olisi tullut 49e/yö. Ei siis paha se enään ollenkaan..
Kun kuitenkin pääsi kunnon sänkyyn sisätiloihin nukkumaan, aamupalan naamansa eteen, varmasti lämpimän suihkun ja sähköt.


Hotellin suhteen olin vähän myöhässä varausteni kanssa, varasin sen vasta joskus toukokuussa jolloin kaupungista ei enään meinannut edes löytyä hotellihuoneita keskustasta. Aiemmin kärkyttynä olisi tässäkin halvemmalla päässyt. Ja ajoissa näköjään pitää ollakin, mikäli ei halua hotellia 20km päästä.
Työttömän budjettia ajatellen oli kuitenkin sellainen upea pelastus tämän asian suhteen kuin mamma.
Yksin reissatessa mutsin ehto tyttären festarointiin oli se, että teltassa en majoitu.
Siispä se maksoi meikäläisen hotellin.

Jos kaveri mukaan olisi saatu, olisin tietenkin yöpynyt leirintäalueella, joka kuului pääsylipun hintaan. Sieltä löytyi myös järjettömän hyvin organisoidut suihkut, vessat, festarimarketkauppa, pullonpalautukset ja yötä myöten aukiolevat safkamestat.
Mitä sielä silloin parin tunnin ajan poukkoroin eksyksissä, niin mielettämän rauhallinen oli meininki sieläkin. Ei yhtään sitä järjetöntä roskaamista, kusemista, oksentamista, möykkäämistä, metelöintiä..11:22 olin jälleen Berliinissä. Lento Helsinkiin lähti 15:15, joten jälleen oli useampi tunti varattu aikataulukusemisiin, meikäläisen sähläykseen ja suunnistamiseen.
TXL-bussin pysäkki Tegelin lentokentälle piti etsiä ihan alkuun.
Se kulki 10-15 välein.
Seuraavaksi pitikin jo saada lounasta ja koska olin perjantaina bongannut Burger Kingin valot rautatieasemalta, oli tuo pikaruokala tottakai etsittävä.


Joskus puoli kahden aikaan pääsinkin lentokentälle ja vaikeinta koko reissussa olikin sitten sen oikean terminaalin löytäminen. Check-inistä ei ymmärtänyt tiskien perusteella yhtään mitään, mutta muutaman syöpäkääryleen vedettyäni uskaltauduin käyttämään niitä tietokoneita, joilla tämä tehtiin.
Sain kuin sainkin lentolippuni ulos ja suunnistin turvatarkastuksien kautta odottelemaan koneeseen pääsyä. Olisi pitänyt kauemmin pysyä sieltä poissa, koska eihän sielä mitään tupakkahuonetta ollut.
Meikäläinen jännittää lentämistä ihan kiitettävissä määrin, joten reilun tunnin tärinävapinapanikointi ilman sitä nikotiinia oli aika tuskasta.


Kuuden jälkeen Suomen aikaa olin sitten takaisin jalat kotimaassa.
Kaikki meni hyvin. Meikä teki sen!
Ja ehdottomasti oli tekemisen arvoinen reissu.
Ei kovin montaa kertaa tarvitse pohtia, menenkö ensikin vuona mielummin vaikkapa tänne, kuin maksaisin tuplat jostain jo niin nähdystä Suomen räkäkännifestarista.

Miettikäähän nyt. 3 päivän festarilippu 80 euroa. Sen hinnan maksat jo jostain Tuskasta yhdeltä päivältä.
Lennoista maksoin loppupeleissä 140euroa. Jos olisin ne tilannut silloin heti, kun asiaa aloin pohtimaan, olisin päässyt hintaan 110euroa.  Bensat ihan jo vaan Nummeen taisi meidän kolmen hengen autolastilla maksaa tuon verran..
Juna maksoi menopaluuna 60euroa. Sen tilasin viikkoa ennen lähtöä. Jos tässäkin olisi ajoissa oltu, oisi päästy 40eurolla.

Ruokiin meikäläisellä meni vissiin 20euroa. Omat juomat hotellilla, eli viinipullo ja sikspack oli 6euroa. Festarialueelle en vienyt sitä litraa omaa litkua, vaan ostelin niitä 4euron oluita ja viinejä, tuohon sain menemään ehkä 60euroa kolmelta päivältä yhteensä, 5 tuoppia per päivä.
Ostappa samat 15 tuoppia jossain Ruisrockissa, tädää, yli 100euroa.
Niihin muihin julkisiin kulkemisiin uppos vissiin 16euroa. Sisältäen siis kaikki välillä lentokenttä-lentokenttä.

Lisäksi ostin tottakai virallisen festaripaidan, joka oli ryöstöhintainen 25euroa, sekä yhden 35e hintaisen käsilaukun, koska omani meni totaalisesti lauantaina rikki. Ja sen Cruxshadowsin 10eukon levyn.

Kaiken kaikkiaan halvemmaksi tuli kuin kotimaan festarit. Ja pääsi näkemään samalla Saksan.
Aivan helvetin hyvä päätös ja tunnelmaltaan, järjestelyiltään ja ihan miltä vain monta kertaa parempi tapahtuma kuin yksikään muu festari,,,Nummirockia lukuunottamatta, joka voittaa perinteikkyyden ja hurjan frendimäärän takia muut,,muissa asioissa se kyllä häviää.

Ajoissa vain kannattaa nämä päätökset tehdä, niin säästää rahaa ja pääsee siis halvalla.
On ihan paskapuhetta, että ei voi tietää puoli vuotta etukäteen saako vapaata töistä tai onko rahaa.
Jos on oikeasti halua ja mielenkiintoa asiaan, niin se järjestyy.
Kyse on vain siitä, miten laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.
Työpaikka on elämää varten, elämä ei ole työtä varten. Yksi pidennetty vkl-vapaa onnistuu ihan mistä vain ajoissa ilmoitettuna.
Helmikuussa ostetut festariliput ja lennot on maksettu siihen elokuuhun mennessä, vaikka ne pitäis ostaa osamaksulla ja lyhentää 20e/kk.
Voi myös jättää kaksi/kolme baarireissua tekemättä, jolla katetaankin sitten ne kaikki muut kulut.

Joo. Ensi vuosi!
Mikäli kattaus pätkääkään nappaa (eli kyllä), niin tuonehan mennään.
Jälleen vaikka yksin jos elämä ei siiheksi kehity muuhun suuntaan.

666 ennakkolipun erä taisi jo loppua. Ne sai 74e hintaan.
Loput liput tullee joulun tienoilla myyntiin.
Festaripäivät on 9.-10.8.2014 
Ja ennakkokiinnityksinä on kerrottu nämä:
And One, Deine Lakeien, Subway to Sally, Lacrimas Profundere, Faun, Laether Strip, Letzte Instanz, Das Ich, Stahlmann, Feuerschwanz, The Beauty of Gemina, Sündenklang.
 

3 kommenttia:

  1. Noh,mä voin ens vuonna lähtee,mutta kuulostaa vähän mun makuun tylsiltä pippaloilta.. Ei oo mitään termospullon kokoista dildoa mihinkään pantavaksi,eikä p##saa suuhun tai edes k####lle,mutta ehkä gootti mama hootchigoon takia laitan väriä ja vahaa tukkaan ja maskaraa k###ään..nöfnöf..

    VastaaPoista