tiistai 6. elokuuta 2013

1/4 vuosisataa ja mökää

Perjantaina juhlistettiin parempiin pukeutuneina Helsingissä ystäväni M:n syntymäpäiviä.
Revin itseni puoliväkisin vanhaan ylioppilasmekkooni kieltäytyen uskomasta sitä, että jokunen kilo on ehkä tässä vuosien saatossa tullut kerrytettyä eri paikkoihin kuin missä ne silloin parikymppisenä olivat..
Mistään mitään oppineena piti myös laittaa ne uusimmat kiilakorkokorkkarit jalkaan, joilla oli menestyneesti kyllä käppäilty parikin päivää kotiparketilla. Kotiin käveltiin ilman kenkiä kera 5 rakon.

12 hengen seurueemme tapasi toisensa Virgin Oil Co.ssa, josta oli varattu ruokailua varten pitkä pöytä. Ennen en ollutkaan paikan ruokapuolella käynyt. Ruoka oli melkoisen ylihinnoiteltua määräänsä nähden eikä se kokki kyllä ollut edes tärkeimpiä mausteita - suolaa ja pippuria - osannut käyttää ulkofileensä maustamiseen..Safkasta jäi lähinnä paha mieli, eikä se jälkiruoaksikaan tilattu tiramisu kokemusta pelastanut. Se ei ollut mikään tiramisu, vaan appelsiinin makuinen täytekakkupala. Pastat ja pizzat olivat kuulemma ihan ok.
Palvelu sen sijaan ansaitsee kiitosta isolla kädelä ja näinhän se kovin usein on, että hyvä tarjoilija pelastaa puolet ravintolaillasta.

Poppoomme koki hajontaa ja osan lähtiessä kotiinsa, siirtyi loput pienoisen pähkäilyn jälkeen Teerenpelin kattoterassille. Olihan kello kuitenkin vasta alkuiltaa.


Itsekin kyseisen firman palkkalistoilla keikkuneena oli jälleen mukava nautiskella fiiliksestä ja juomista ihan rauhassa muutaman tunnin ajan. Kyllähän se 20euron litrahinta siiderille aina vähän kirpasee, mutta kerrankos tuota..


Ilmoille oli heitelty myös visiittiä A21 Cocktail Loungessa, mutta jostakin syystä sitä sitten jäätiin Teerenpelin pehmoisille sohville nyhjöttämään. Sielä A21:ssä suosittelen todellakin piipahtamaan jos haluaa nähdä vähän jotain muuta kuin sitä perus lähibaarimeininkiä.
"A21 Cocktail Lounge on kansainvälisesti palkittu juomakulttuurin keskittymä, jonka tavoitteena on tuoda kaikkien huulille siemauksellinen tuoreita makuja. 
 Lontoon parhaiden oppien pohjalta jalostunut lähestyminen on ainutlaatuinen yhdistelmä tuoreita raaka-aineita, puhtaita makuja ja tinkimätöntä toteutusta... 
Menu perustuu maailmanmatkaan 
ja sen mukaisesti juomat ovat matkoja erilaisiin paikkoihin, tunnelmiin ja hetkiin. 
Meillä sinun ei tarvitse tuntea cocktaileita, 
riittää että valitset tunnelman ja annat juoman viedä mukanaan" 
Et varppina saa sieltä yhtään esanssien kanssa toteutettua sotkua taikka pakastemarjoista raiskattua pirtelöä. Ja maksat ihan ilomielin sen 15euroa Dry Martinista kerran sitä maistettuasi.
Itse olen parikin kertaa käynyt kyseisessä mestassa kouluttautumassa. 
Siksi olenkin niin fucking pro baarimestari.. ^^


11 pintaan hilauduttiin DarkSide Clubille. 
Ei me muuten, muttakun siellä keikkaili S ja sen bändi End of Aeon. 
Oli siellä myös IA ja Crimson Sun.


Aikataulut kusi reippaat 1,5 tuntia, joten nätisti oltais keritty myös sinne A21:seen.
No ainakin olut oli halpaa ja ulkoilman suuren THC-pitoisuuden myötä myös se sisällä möykännyt IA kuullosti ihan kivalta. Itsehän olisin myös Crimson Sunin voinut kuunnella..


Poppoomme oli tässä vaiheessa kutistunut 5 henkilöön. Pariskunnat ja minä. 
Eikä tälläkään kertaa kukaan käynyt ehdottelee mukavampia majoitusvaihtoehtoja kuin M:n varapatja lattialla. Ainoa meikäläistä lähestynyt mieshenkilö yritti myydä huonolla suomella oreganoa 13euron grammahintaan. Kiskontaa.
Ihan tuli Lahden Torvi mieleen tästä DarkSide Clubista. Vahvasti.
End of Aeon jytisi hyvin. Vähän oli pieni se lava ja paikka muutenkin, mutta pyörivät sitten pienemmin liikkein. En aiemmin ollutkaan Saran laulelua kuullut auton takapenkkiä lukuunottamatta ja erittäin hyvin kyllä toimi tähän bändiin tuo naisvoima. 
Harmikseni en YouTuben ihmeellisestä maailmasta löytänyt muita kuin äijäajalta peräisin olevia pätkiä. Tehkääs nyt asialle jo jotain!!


Näitä poikia ja yhtä tyttöä pääsee halutessaan livenä kuuntelemaan seuraavan kerran Kotkan Dark River Festivaleilla 17.8.2013. Suosittelen.

Iltamme jatkui vielä nopeilla omenaoluilla Oluthuone Kaislassa ja sitten suunnattiinkin jo kohti majoituspaikkaa. Kokonaisuudessaan ihan nappiin osunut ilta, kitoooos siihen osallistuneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti