maanantai 1. heinäkuuta 2013

Pimp my bastu.

Löyly on poika Auterisen,
Auterettaren tekemä.

Kuulun siihen 3,2 miljoonaan suomalaiseen, jolla kotosalla on oma sauna.
Oon myöskin niitä pöhköjä, jotka saunoisi vaikka joka päivä jos vaan iho ja tukka kestäisi.
Kuitenkin, vaikka vanhempien luota muuton jälkeen,, silloin lähemmäs 10 vuotta sitten, olen asunut neljässä eri osoittessa ja näistä tämä viides on vasta sellainen  mistä moinen löytyy.

Ja koska sauna on käytännössä katsoen oma, saattoi sille nyt myös tehdä jotain.


Vaikka sinäänsä pieni kolmen hengen saunakopperoni oli erittäin hyvässä kunnossa, oli jotenkin sellainen olo, että siitä voisi tehdä enemmän oman näköisen.
Kylppäriremonttikin on jokatapauksessa taloyhtiöön lähivuosina tulossa, joten suurempia menetyksiä ei meikäläisen toilailuilla voisi aikaansaada.


Aiempi vuokralainen ei pahemmin saunojatyyppi ollut, eikä ennen häntäkään asunnossa asunut ukkinikaan varmaan viimeiseen 5 vuoteen tuota käyttänyt.
Ensimäiset vilkaisut saunan puolelle kertoi lähinnä siitä, että taloudessa asustelleet kissat taisivat saunasta pitää makoilupaikkanaan. Ainakin jos on uskominen karvarykelmiin.
Myöskin vilkaisu sangen päheeseen punaiseen kiukaaseen kertoi, että ensitöiksi tulisi ainakin kivet vaihtaa. Tummuneita ja rikkoutuneita. Ei ollu kyllä suosituksia kiuaskivien vaihdosta vuoden-parin välein toteltu.. Ukkini tai vuokralaisenkaan puolelta.Siispä ihan ensihätään ostettiin kiuaskiviä.
Heti parani löylyt ainakin kymmenen kertaa paremmiksi.
Päälimäisiksi kiviksi valikoitui valkoiset kiukaan koristekivet. Ihan on jännät verrattaen siihen normaaliin tylsään väriin.


Tämähän ei tietenkään riittänyt modauspuhtiini.
Kävin siis vaihteeksi rautakaupassa ja lähdin sieltä mukanani Supi Saunavahaa sekä hiekkapaperia.
Pinta läpi sillä paperilla, maalarinteipillä taiteilua ja jälleen yksi maalipurkki auki, sekä tietenkin, projektiviinipullo myös.Hyvin oli sotkuista ja vaikeasti maalattavaa litkua.
En tietenkään mennyt suuremmin hoitamaan esimerkiksi lattian suojaamista, kun en siinä työn alottaessani todellakaan tullut ajatelleeksi tuon vahan olevan niin litkua.
Myöskään ei sitten se yksi kerta riittänyt kuin hyvin epämääräiseen, likaiseen pintaan.

Tänään vihdoin ja viimein sain aikaiseksi maalattua kerroksen nro 2 ja tät tsä däpä dää, mun sauna on ready.

Tulihan siitä synkkä. Ihan niinkuin pitikin.
Mielestäni kokonaisuudessaan tila ei tuntunut entisestään pienentyvän, mikä usein mustalla maalatessa tapahtuu. Sen sijaan nyt ei oikeen edes erota nurkkaa toisesta, joten syntyy illuusio isommasta tilasta.
Kyllä tänne kehtaa ujoimmatkin alasti saunomaan, mitään kun et kuitenkaan näe.
Ja btw, alennusmyynnistä löytyi Rento Löylykauha, jonka Puolukan väriin ihastuin heti.
Tuparilahjaksi saa sitten ostaa sen saman sarjan saunasangon taikka kiulun..
2 kommenttia:

 1. Siitähän tuli hieno! :) Meillä oli muuten muutama päivä sitten puhetta saunan muokkaamisesta vähän enemmän meijjän tyyliseks, nythän se on melko lailla samanvärinen kuin siullakin oli aiemmin. Tosin lattiat ja kiukaan vieressä oleva seinämäinen palosuoja mikä lie- on sellasta tumman harmaan / mustan sävyistä kaakelia, ja sit sen palosuojan sivut on sellaset kolmiulotteiset kivilaattaiset - nekin mustahtavat. Ne on kyl kivannäköset, mutta mietittiin, että saunan pitäisi olla hieman hämärämpi. :)

  Nuo kiukaan koristekivet on kyllä siistit, mie en tiennykkään, että tuollaisia myydään! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa! Kandee googletella sitä Supi saunavahaa, niitä oli paria eri sävyä. Itse ihastuin tuohon mustaan, kun siitä tulee sellainen savusaunafiilis.
   Niille seinäsuojahommille ei yleensä mittään voikaan tehdä, mut lautaa kannattaa tietty aina modata. Pienellä vaivalla kun persoonallisemman saapi..
   Ja ne valkosen kiuaskivet on joku tän vuoden uutuushomma. Eiköhän niitä ens vuona o jo muunkin värisinä sitten. :)

   Poista