lauantai 15. kesäkuuta 2013

Yleisötapahtumia ja tissejä.

Tatuoinnin ja matonpesujen lisäksi kuluneena viikkona on saatu muutakin aikaiseksi.
Keskiviikkona olin säätä uhmaten päättänyt saapua Radio Aallon Helsinki-päivän ilmaiskonserttiin, joka järkättiin Kaisaniemessä. Mukaani liukumaan sain soon-to-be ravitsemusterapeutin Kuopiosta ja paikan päällä tulisi treffattua myös muita tärkeyksiä.

Hieman neljän jälkeen sitä sitten alueelle päästiinkin ja eikös se taivas päättänyt yhden Haloo Helsinki!-biisin jälkeen repeämään.
Istua nökötettiin puun alla sadetakkeihin kääriytyneinä ja odoteltiin muita keskustassa seikkailevia ihmisiä saapuviksi.

Täytynee myös muuten huomauttaa, että en jälleenkään ymmärtänyt ihmisten typeryyttä.
Ensinnäkin mihinkään yleisötilaisuuteen ei koskaan saa viedä sateenvarjoja. Niitten takaa ei näe yhtään mitään ja niihin puhkoo helposti silmänsä.
No eikös 95% ihmisistä ollut silti sen sontsan mukaansa raahannut. Niitä oli sitten portilla ihan järjetön läjä.
Toisekseen ne, jotka tämän sateenvarjon oli saanut salakuljetettua alueelle kaivo sen samantien sateen alettua esille ja avasi sen.
Haloo hei?
Mikä on älykkyysosamäärä?
Jos sen tuominen alueelle on kielletty, niin miksi sen käyttö ei sitten olisi? -Ei tämä sääntö koske minua?
Juuri kun olin päässyt sanomasta ystävälleni, että itse olisin ainakin niin natsi järjestyksenvalvoja, että kävisin tästä ojentamassa niin eikös eräs järkkäri tämän kierroksen alottanut.
Hirveä valivali ja mäkämäkä.  Lapset kastuu ja vaatteet kastuu ja sadetakit maksaa..
No mitäs sitten? Niitä sitäpaitsi jaettiin siellä ilmaiseksi..
Enkä kyllä myöskään ymmärrä lehdistöllekin valittaneiden perheellisten marmatusta karkkien viennistä lapsilta, rattailla pääsyn kieltämistä ja vesipullojen poistoa.
NE ON JOKAINEN aivan normaaleja käytäntöjä ihan missä vain yleisötilaisuudessa.
On eri asia jos moinen tapahtuma järjestetään isolla alueella ilman aitauksia, kuten vaikka Kaivopuistossa, mutta pienen pieni Kaisaniemi, josta oli vielä suuri osa lohkastu anniskelualueeksi.
Millä sä sieltä jonkun hädän sattuessa saat lapses niissä rattaissa veks? Ja miksi paikassa, jossa on useita myyntikojuja (sekä ilmaisnäytteitä) ois oikeutettua syödä omia eväitä?

Reippaan puolen tunnin "me lähdetään nyt tulee sinne"-venailun muuttuessa "ei me tullakaan"-ilmoitukseen, päädyttiin mekin luovuttamaan luonnon tarjoamassa suihkussa seisoskelu ja mennä johonkin ravintolaan ravitsemaan itseämme.
Eipä sekään ollut niin helposti tehty kuin sanottu. Parin ravintolan kiertelyn jälkeen päätettiin jonottaa pöytää Morrison´s Grill & Greenistä, koska sieltä kuulemma saa Helsingin parhaat hampurilaiset.
Kuuden hengen seurueelle sitä pöytää kyllä sai sen toisen reippaan puoli tuntia odotella, mutta mihinpä meillä kiire oisi ollut. Ainoa oikeasti kiinnostava esiintyjä, eli J.Karjalainen kun kuitenkin vetäisi keikkansa vasta viimeisenä.

Valokuvia en jaksanut vesisateessa otella. Ainoastaan lompakkojen tyhjennysoperaatiosta tippien muodossa tuli räpsättyä kuva.


Koko ravintolassa oleskelun aikana sitä vettä ei tietenkään satanut yhtään.
Syötiin hyvällä ruokahalulla itsemme pyöreiksi. Ainakin meikäläisen vuohenjuustohamppari oli hyvää, mutta en mä nyt kyllä sitä paikkaa Helsingin parhaimmaksi burgerimestaksi nostais.
Amarillosta saa ihan samanlaista.

Saavuttiin takaisin Kaisaniemeen ja revittiin jo valmiiksi kastunut viltti Naispatsaan läheisyteen.
Varmuudeksi vielä puun alle. Eikös se taivas sitten revennyt uudestaan ja vesisade valui iloisena paikalle saapuneiden niskaa pitkin.
Toinen puoli tuntia toiveena parempi tulevaisuus, mutta kun siitäkään ei mitään tullut ja lavalle änkesi Sunrise Avenue (kauheata..) niin luovutettiin ja lähdettiin kotia kohti.
Tottakai heti manskun toiseen päähän autolla päästyämme sade lakkasi ja motarille ajelun jälkeen aurinko paistoi.. Koomista.
Suomen kesä nyt vaan on tämmönen, mitäpä sitä stressaamaan.
Jokatapauksessa tuli käytyä päiväajelulla, syötyä hyvin ravintolassa ja nähtyä tärkeitä ihmisiä.
Ihan onnistunut reissu, vaikka se J.Karjalainen jäikin näkemättä. Katsotaan se sitten taltiointita telkusta.


Eilen pääsin ekaa kertaa totemaan pakettiautomaatin toimivuuden.
Unenpöpperössä lukemani Postin tekstiviesti toki vei mut ensin ihan sinne Postiin asti, kunnes jonossa viestiä kaivaessani hokasin ettei meikäläisen lähetys olekaan täällä.

Tilaukseni oli lähetetty Boutique LouLousta, jota suosittelen muillekin lämpimästi.
Vaikka mesta onkin "melkein pornokauppa", on sieltä saatavissa todella hyvään hintaan laadukkaita sekä varmasti persoonallisia alusvaatteita vähän isommallekin kupille. Lisäksi siellä on hurja määrä sukkahousuja ja halpoja, käsintehtyjä tekoripsiä. Niin ja kenkiä, korsetteja...

Minulle tuolta kiikutettiin tällä kertaa paritkin kanuunasuojat, sääriverkot ja silmäkoristeet.
Lisäksi myöskin muoviluitettu korsetti.
Juttuhan on niin, että itse siis näen heti punasta, jos joku C-kuppia isompaa varustusta kantava nainen sanoo ostaneensa liivit Lindexistä, H&Mstä tai muusta vastaavasta miljoonaputiikista. 
Eij. Mutsi on ihan naperosta asti kasvattanut tyttärensä siihen, että on kaksi vaateryhmää, joissa ei tingittä laadun vuoksi: Kengät ja tissiliivit.
Jos tuote maksaa alle 10euroa, sen suunnitteluun, materiaaleihin ja toimivuuteen ei o oikeasti voitu panostaa ihan hirveästi.

Itseasiassa jopa se omasta mielestää B-kupillinen kävelisi kunnon liivit kerran testattuaan paljon enemmän rinta rottingilla ja mitä todennäköisemmin myös pienemmällä rinnanympäryksellä ja isommalla kupilla varustetussa liivissä kuin missä siihen asti on 20vuotta kulkenut.


80% naisista kun nyt vaan valitettavasti käyttää väärän kokoisia liivejä.
Ne 20% on käyny alusvaateliikkeessä mittauttamassa oikean kokonsa.
Näin kesällä, kun ihmisten vaatekerrokset on vähentyneet, tän näkee todellakin katukuvasta ja laittaa jälleen silmät pyöreiksi ja suun viivaksi kun selkeästi myös ne alusvaatevalinnat, joka on kaiken A ja O, näkee paremmin.

Sitten vaikka se yksi koko olisi kerran käyty ammattilaisella mittauttamassa, pitäisi siellä käydä myös vuoden tai vähintään 2 välein uudestaan. Parikin kiloa painossa suuntaan tai toiseen kun todellakin muuttaa farkkujen koon lisäksi sitä muutakin kroppaa.


Ehkä tässä tällä kertaa saarnaamista tarpeeksi.
Nauttikaahan viikonlopusta, toisistanne ja itsestänne.
Meikäläinen raahautuu Alkon kautta saunaremontointiin, jotta saataisiin sekin uutukaisena esiteltyä joskus täällä.

3 kommenttia:

 1. Ei millään pahalla, mutta juttusi alkupäästä loisti läpi taas tämä perisuomalainen ylitselyövä sääntöjen noudattaminen. En ymmärrä, miten lastenvaunut tai pullollinen vettä yleisötapahtumassa voisi aiheuttaa jotain ongelmaa. Tai omien eväiden syöminen, vaikka paikalla olisi ruokakojuja. Mitä sitten? Kyllä niitä asiakkaita varmasti silti riittää. Suomessa vain on niin helvetin tärkeää n****a sitä pilkkua, vaikka tilannetajulla ja maalaisjärjellä pääsisi pidemmälle. Reissaaminen auttaisi varmasti monia vähän avaamaan silmiään, on paljon maita joissa rento ja boheemimpi elämäntyyli ei todellakaan aiheuta ongelmia vaan jopa estää niitä. Suomessa voitaisiin myös vähän relata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ottanutkaan siihen kantaa, onko ne säännöt mielestäni hyviä vai huonoja. Kuitenkin jos niitä nyt jokatapauksessa on, niin mielestäni niitä silloin myös noudatetaan. Ei mulla henkilökohtaisesti ole paria karamellia tai kokonaista piknik-koria vastaan mitään, niinkuin ei myöskään omien juomien (holittomia tai holillisia) tuontia. Täälläkin oli kyllä sitä hehtaaria, mihin näine tavaroineen olisi voinut maastoutua ja silti kuulla musiikkia ihan hyvin. Aitojen toiselle puolelle, mutta itse alueelle ei tarvitse tulla tungokseen ihan vaan kapinamielellä ja sitten olla suu mutrulla kun takavarikoidaan puoli omaisuutta.

   Poista
  2. Ja miten niiden tavaroiden tuonti sitten aiheuttaa ongelmaa? Ne on joskus aiheuttaneet. Puolen litran kivennäisvesipullo on hiekalla täytettynä ja yleisöön/lavalle heitettynä aikamoinen ase,,,kuten eräs vuosi ilmaiskonsertissa tuli todistettua. Alaikäisten pullojen sisällöstä ei voi olla varma ja kun se Sirkka-Liisa tuleekin sitten kännissä kotia niin vanhemmathan hyökkää järjestäjän kimppuun samaten jos sä saat siitä itse alueelle tuomastas kakkupalasta ruokamyrkytyksen niin saatat syyttää paikallista kiinalaiskojua vaikka tasan tiedät itse olevasi epärehellinen.. Näin ne vaan menee. Valitettavasti.. :)

   Poista