sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Tuolituning vol 2

Ennenkin olen tuoleja elvyttänyt,, tsekkaditsek this "Kick the Chair Right Down Under Me"
Nyt olikin vuorossa ihan puinen vanhuspari.Tämä kaksikko on edesmenneen ukkini peruja. Asuntoon jääneitä remontissa apuna olleita tuoleja, jotka edellinen asukas oli jättänyt parvekkeelle muuttonsa jälkeen.


Alkuperäiset maalit oli jo lohkeilleet ja varmaankin kattoa maalatessa pinnat oli myöskin saanut uusia tiputtelutahroja itseensä. Etenkin istuinosasta näki röpelöisyydestä selkeesti sen, että ulkonapa nämä perintökalleudet on olleet. Millään en kuitenkaan nämä nähdessäni pystynyt paloiksi laittamaan ja saunan tulipesään lykkäämään.. Mä lähdin rautakauppaan.


Ensin pesin tuolit maalarin pesunesteellä. Sitten hioin pinnat hiki otsalla ensin hyvin karhealla hiekkapaperilla ja sitten hieman sileämmällä.


Sitten olikin pohjamaalin vuoro. Sitä sutien kerros, paikoittain kaksi.Tämän jälkeen tuli projektiväsymys ja tuolit jäi seisoskelemaan parvekkeelle pariksi viikoksi.
Viime viikolla kuitenkin sain itseäni jälleen niskasta kiinni ja jatkoin elvytystä.
Oli hiekkapaperiurakka nro kolme, pesu ja maalipurkki auki.

Maaliksi valikoitui kiiltävä Helmi kalustemaali. Värisävynä Hibiscus M336.
Nyt, kaksi ja paikoittain kolme kerrosta myöhemmin mun punaiset pinnatuolit on palautettu kukoistukseensa. Maippi on tyytyväinen. :)
Maalia jäi ihan järjettömästi jäljelle sillä menin kalustemaalia ostamaan litran purkin, vaikka 1/3litrakin olisi riittänyt mennen tullen. Nyt painun jälleen bikinit päällä parvekkeelle ja sudin eteiseen jotakin jännää.. :)
Senkin homman jälkeen maalia jäänee edelleen yli, eli jos jollakin on jotakin johon sama sävy halutaan niin eipä muuta kuin tökkimään meikäläistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti