keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Nummirock 2013 - torstai

Hyvin on tekstipainoitteinen tämä eka päivä. Unohdin vähän sen kameran käytön täpinöissäni...

Selvittiin taas koko kesän kohokohdasta, eli Nummirockista.
Tänä kesänä tuli vuosi nro 6 putkessa mittariin ja oli kyllä kaikin puolin yksi onnistuneimmista vuosista.
Torstaina meikäläinen starttasi Lohjalta puoli yhden pintaan ja lähdin ensin Espooseen hakemaan mukaani S:n. Siitä sitten hurautettiin Sörnäisiin hakemaan M ja lopulta navigaattoriin sai lyödä sen "Nummijärventie 385" ja CD-soittimeen lykätä "Nummimusa 2013"-levyn.

Tänä vuona oltiin liikenteessä ekaa kertaa meikäläisen faijan autolla.
Jolla siis ei koskaan oltu faijan omistuksen aikana ajettu yli 30km matkaa, joten 800km vähän lupas toistoa aiemmille vuosille kera auto-ongelmien...
Edellisinä vuosina kun ollaan suosittu äitin bemaria ja ennen sitä volkkaria.
Vanhemmanpuoleisen Avensiksen kanssa oli toki niitä seikkoja, ettei sieltä löytynyt ilmastointia, autoa ei voinut ajaa tippaakaan ylinopeutta tärinän vuoksi ja henkilökohtaisesti meikäläinen tuskaili sen kiihtymättömyyden kanssa aika rankasti. Oon hyvinkin agressiivinen kuski ja huutelen perkelevittusaatanaa liikenteessä muille tolloille niin kyllä se vähän söi luonnetta kun joutui paikoittain köröttelemään itse sen tien tukkeena.

Matkalla pysähdyttiin ensin Linnatuulessa, mikä sekin kai joku tapa, ostamassa kahvia ja aamupalasämpylää. Toinen stoppi tehtiin jälleen Hämeenkyrössä, mistä käytiin ostamassa vikat safkat festareita varten. Etukäteen olin ostellut joitain ruokia viimeisille päiville, jotka lykkäsin pakkaseen jotta olisivat sitten vielä parinkin päivän kylmälaukussa hengailun jälkeen syötäviä.

Vettä siinä hiekkateitä mennessä alko satelemaan ja saatiin kaara hyvinkin festariuskottavan näköiseksi siinä touhussa. Takalasin pyyhkijä ei jostain syystä toiminut ja siinä jossakin vaiheessa pysähdyttiin ikkunaa pesemään siiderillä kun vettäkään ei tietty ollut.
Onneksi vesisateet olikin siltä päivältä siinä ja en ainakaan muista moista ilmiötä torstain kohdalta itse Nummessa.
Tosiaan tänä vuona oli eka kerta kun en joutunut koko matkaa ajamaan vaan vaihdoin Hämeenkyrössä ratin taakse S:n. Tämä siis tarkoitti sitä, että pääsin korkkaamaan ekan siiderini ennen leirintäaluetta.

Jo ensimäinen bajamajakokemus toi hymyn huulille.

Nummijärvelle saavuttiin siitä puoli seiskan pintaan. Lipunvaihtojonot oli aika infernaaliset, koska sehän alotettiin kuudelta, mutta kuitenkin se lipun ostaneiden jono tuntui menevän nopeammin kuin kutsuvierasjono. S sai ennen meitä oman rannekkeensa.
Auto kohti leiriämme ja jälleen saatiin pienen tsumbailun ja hyvin hyvin tarkan ajelun kautta oma auto täsmälleen siihen paikkaan, missä ollaan viimeiset 5 vuotta oltu.
Koskaan aiemmin ei olla myöskään yhtä nopeasti saatu partykatosta pystyyn ja telttaa myös.
Siinä sitten kamojen purkua, grillin kokoamista ja siidereiden lipitystä.

Parin tunnin päästä saatiin autollinen porukkaa Lahdesta, joille varailtiin paikkaa vierestä.
Niiden jonotellessa rannekkeenvaihtoa tietenkin juuri tähän pienen pieneen kulkuväylään tupsahti pari telttaa, joita hirveessä kiireessä joutui pyytelemään siirtämään ja hetken odottelemaan.
Tottakai ne ei puhuneet sanaakaan suomea ja vähän taisivat pitää meikäläistä pöllönä kun kielsin niitä lykkäämästä telttakeppejä maastoon kiinni ennenkuin saataisiin yksi auto ajettua ohi.
Millään eivät uskoneet, että siitä puiden välistä kyllä mahtuu auto, muttakun selitin, että meidänkin auto mahtui niin ajoi ne lopulta omankin autonsa lähemmäs telttojaan.

No vielä toinen partykatos pystyyn ja autojen hienosäätöä siten, että takaluukusta voisi istua katoksen suojissa mikäsi sade yllättäisi. Siinä sitten vähän autoa pesessämme ja paskaa pyyhittäessä saatiin näköjään maalitkin irti. Vähän oli jälleen mitä helvettiä-fiilistä, mutta ei sitä nyt onneksi tuon enempää takapuskurista irronnut.
Taisi se sitten kuitenkin olla vaan värivahaa?Battle Beastia käytiin myös pari biisiä katsomassa, koska pitihän se nyt sit nähdä ja samalla tsekata mitä alueella on muuttunut.

Anniskelualueen tarjontakin oli monipuolistunut sitten viime vuoden, syyhän tähän oli se, että Fosters oli vaihtunut Koffiin. Käyttöön oli myöskin otettu euron tölkkipantti mistä dikkasin hulluna, sillä alue pysyi paljon siistimpänä kun jengi ei enään heitellyt tyhjiä tölkkejään maahan.

Muutenkin leirintäalueelle mennessä jokaiselle autoporukalle jaettiin 2 roskasäkkiä.
Polttojäte ja metallijäte, koska missiona oli kierrätys.
Aiemminkin kyllä ollaan aina jätesäkkeihin roskamme kannettu, mutta ehkä tällä nyt saatiin pari muutakin leiriä siistiksi.
Mulle ei vain kertakaikkiaan mene muutenkaan tajuntaan, miten voi edes olla niin vaikeata laittaa omat roskansa roskikseen!?!!? Ei niitä himassakaan lattialle heitetä.
Viereinen, noin 30 ystävääni sisältävä leiri, näköjään tietää miksi niitä ei voi laittaa sinne, sillä  sen ympäristö oli jotakin aivan järkyttävää. Kyllä ne roskikset sielläkin oli, mutta ainoastaan maassa lojumassa tyhjinä. Ympärillä kaikki roskat.
Ihan helvetin pahaa tekee moinen.. Aikuiset ihmiset!
Sen lisäksi et se on iljettävää, se myös houkuttaa aamuisin hirveän kasan lokkeja herättämään koko tienoon ja paskomaan teltoille.
Sekun nyt vaan on niin, että siivouskustannuksetkin nostaa pääsylippujen hintaa ja nimenomaan kannattaisi vähän ajatella haluaako jatkossa Nummirockin edes järjestettävän.
Kun se kuitenkin on pari vuotta ollut jo vähän niin tai näin talouden kanssa, että järjestetäänkö edes, niin tollasilla aivan pienilläkin jutuilla on paljon merkitystä etenkin kun niiden organisaatiostakin lähes kaikki pyörii vapaaehtoisvoimin.
Eli siitä sun baananinkuores/räkäpizzas/makkarapakettis korjaamisesta ei kukaan saa penniäkään rahaa. Tämä kun oli se perinteinen selitys. Jollekin maksetaan siivoamisesta.. Jep, jollekin maksetaan myös siitä, että se tikkailee sua ensiavussa kun saat nakkikioskilla turpaasi.

Nomut se siitä saarnasta ja takaisin itse asiaan..
Leirissä kökötettiinkin sidukka kourassa venaten Pain Confessorin aloitusta.
Jahka se sitten aloitti, noukkasin viereisestä leiristä mukaani Marjutin, joka oli Somersbynsä lomassa unohtanut ainoan nähtävän bändinsä esiintymisen.
Sielä sitä sitte mentiin eturivissä fiiliksissä melkein koko keikka.

From Marjut
Keikan loputtua kohti grillihiiliä ja kylmälaukkua, sillä nälkähän siinä tietenkin tuli.
Olin tosiaan ostanut hienon vaaleanpunaisen ämpärigrillin, joka sitten osoittautuikin liilaksi.
Aiemmin päivällä vähän sillä jo grillattiinkin, mutta vikan keikan jälkeen piti iltasapuskat vielä kypsentää. Nakkasin sangon täyteen hiiliä, nesteet vaikuttamaan ja sytytin.
Meni varmaan 10minuuttia kun grilli itsessään syttyi palamaan... En käsitä miksi. Okei, mä jätin siitä välistä sen pienen onnettoman välikuoren välistä, mutta sekin oli jo ekasta grillauksesta ottanut siipeensä, eli tuskin ois paljon tilannetta sekään seivannut.


Siinä sitten taiteiltiin hyvin vaarallisen näköisesti kippaillen hiillosta toisen autoporukan pallogrilliin, joka luojan kiitos oli ostettu. Meidän safkanlaitot ois meinaan muuten ollut siinä.
Jos mulla nyt tallessa olisi vielä se ostokuitti, lähtisi kyllä hieman reklamaatiota menemään..
Ei voi grilli tolleen syttyä palamaan ja palaa puhki! 15euron grilli.


Ajoissa lopulta sammahdettiin.. Veikkaisin jotakin kello kolmea.
Meikäläinenhän nukkui auton takakontissa, mikä olikin yksi pääsyistä siihen, että matkaan lähdettiin faijan farmarilla. Korvatulpat korviin ja mistään en mitään tiennyt ennen seuraavaa aamua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti