torstai 6. kesäkuuta 2013

Color Mask

Aikasta usein multa kysytään, millä mun tukka pysyy näin punaisena.
Totuus on, että eihän se tietenkään pysy.
Väriä huuhtoutuu jokaisen pesun yhteydessä aivan mielettömästi, koska suoraväri ei ole kestoväri.
Suoravärit ei sisällä PPD:tä tai hapettimia, joten pigmentti tarttuu ainoastaan hiuksen pinnalle suomukerroksen päälle eikä imeydy koko hiukseen.


On toki tiettyjä kikkoja, joiden avulla ei kokoajan tarvitse olla suoraväripurkilla värjäämässä hiusta - se on aika sotkusta puuhaa.. Itse siitä hommasta voi lukea alkuaikoina tehdystä merkinnästä: KLIK!Yksi on tietenkin se, että hiusten kastelua pyritään välttämään ja myöskin sitä shamppoopesua.
Kuivashamppoot pelastaa usein ihan tavallisellakin värillä värjätyt hiukset kiireisinä päivinä, mutta suoravärien kanssa ne on ihan arvossa arvaamattomassaan.
Btw, yks parhaimmista kuivashamppoista koskaan on ihan tavallinen Natusan Baby talkki. Siis just se vauvan hoitoon tarkoitettu talkki.
(Myös saman merkin vauvaöljy on muuten lyömätön varuste makuuhuoneessa.. Jättäkää ostamatta ne rfsu:n tai pornokaupan liukkarit!)

Tottahan toki sitten kun ne hiukset pestään, niin on suosittava värjätyille hiuksille tarkoitettuja litkuja.
Sitten on hiusnaamiot, joita jo vuosia on saanut tietylle värille tarkoitettuina sävyttävinä tehohoitoina.


Color Maskin värisävy Plum on ollut meikäläisellä ihan ehdoton pelastus niin värin hoidossa kuin hiustenkin hoidossa. Niitä voi myös sekoitella paremmin omaa sävyä vastaavaksi.

Lisäksi oon nyt todennu suoraväreille tarkoitettun Elumen värinhoitojärjestelmän todella hyväksi.
Vaikkakin ne kampaamotuotteina hieman maksaakin, säästää siinä taas hiusväreissä ja muissa "pelastakaa tämä hamppu"-hoidoissa.
Kolmas save my color homma on tietty se, että käytössä olevaan hoitoaineeseen heittää joukkoon suoraväriä ruokalusikallisen..

Myös L´Orealin Mythic Oil on todellakin ollut mielestäni hehkutuksen arvoinen - en pärjää ilman sitä.
Oman viimeisimmän purkkini tuota hiusöljyä ostin vuosi sitten kampaajani suosituksesta ja sitä on edelleen 1/3 jäljellä. Todella, todella riittoisaa tavaraa, joka ei pätkääkään tee hiuksista rasvasen näkösiä kuten moni muu hiusöljy tuppaa tekemään. Mythiciä laitan jokaisen pesun jälkeen sen kaksi painallusta latvoihin ja kyllä meinaan huomaa, jos jää pari kertaa välistä. Jahka olemassaoleva purkki lopulta loppuu, pitää seuraavaksi ostaa versio ihan värjätyille tarkoitettua Mythiciä.


Tänään, kun hiusten tyven vaalentamisesta ja suoravärin lätkäsystä oli kulunut kutakuinkin 2 kalenteriviikkoa, oli pehko melko hailakka paikoittain kuten aiemmista kuvista näkyy.
Syyksi tähän tietenkin se, että viimeaikoina on tullut paljon saunottua ja uituakin. Lisäksi meitsi ei hikoile oikeastaan mistään muualta kuin pään alueelta, eli sekin soija vie väriä mennessään..

Lykkäsin siis Color Maskia päähäni puoleksi tunniksi hiustenpesun jälkeen ja taas voidaan mennä viikko ilman suoraväriä. Mielettömän hyvin se vaan tarttuu.. Ihan kun päähän ois pistetty suoraväri eikä värinaamio.
Viikon päästä pitääkin tehdä jo sille esiinpuskevalle juurikasvulle jotain ja myöskin laittaa StarGazerit piähän jotta olen sitten vastustamattoman nättinä Nummirockissa. BE THERE!Tottahan toki multa löytyy myös oma vuoden hittituote eli Tangle Teezer.
Sama loru kun monellakin muullakin: "olin aluksi hyvin epäileväinen, mutta kokeiltuani sitä en tästä enään luovu ja voin suositella ihan jokaiselle". Pari frendiä oonkin jo käännyttänyt ostamaan oman hevosharjansa. Tää on lyömätön. Ei tukista vaikka ois mikä panopörrö takaraivossa ja hiuksia irtoo ainakin 70% vähemmän. Sopii myös niille pidennyksille.. Omani ostin eBaysta kympillä postikuluineen ja säästäen täten rahnaa.Ainiin ja se suoravärin kylppäriä tuhoava vaikutus!
Nykyään meikäläisellä ei enään ole sitä kylpyammetta, mutta tilallapa on ihan helevetin kätevä kylpyhuoneen lattiamateriaali. Muovia. Voi jumatsuduida..
Vaikka sen joka hiusvärjäyksen jälkeen pesis Kloritella ni tät tä dää,, siinä on ja pysyy.


Pidän myös suunnattomasti ranskalaisesta manikyyristä kynsissä.
Tai siis pitäisin niistä myös omissa kyntökoneissani. Vaan kuinka käy valkoiselle ja läpinäkyvälle lakalle kynsissä sen jälkeen kun käyt kerran pesemässä tukkas..? Näin,,, hemmetti.


Come see, 
without the color
there´s nothing
left to love.


2 kommenttia:

 1. Moi!

  Miten sulla onnistui toi muuttuminen mustasta punaiseksi? Oliko helppoa? Kun itse olen vuosia värjäillyt mustalla ja nyt haluaisin koittaa punaista. Mitä värinpoistoa suosittelisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Mullakin oli se musta lähemmäs 10 vuotta piässä ja sehän on aika vaikea pois saada etenkin latvoista. Ihan ehdottomasti suosittelen kaupasta Garnierin Nutrisse Truly Blonde värinpoistoa. Paria muuta merkkiä oon koittanut joskus ja ne on ihan todella huonoja. Garnier on paras ainakin mun hiuslaadulle. Sitä löytyy muistaakseni vahvuudella L+ ja L++, joista ++ viellä järeämpi poistaja. Ite tosin pistin ihan sitä L+aa, koska ajattelin tuplan olevan liian tyjyä tukalle.

   Ohjeiden mukaan vaan aluksi latvoihin ja lopuksi tyveen. Pidin poiston välissä silloin pari päivää lepoa tukalle, mutta kyllä se lähti ihan kahdella poistolla. Toisen kerran toki laitoin vain latvoihin. Vähän kirjavahan siitä tulee kun ei se musta kertakaikkiaan täysin poistu jos kauan on värjätty, mutta vaaleni kyllä ihan hyvin.. Mun silmään silloin aluksi kuitenkin oli ihan kiva suoravärin jälkeen kun ei niin tasainen uusi väri ollut vaan elävämpi. Seuraavina kertoina aina tyvivaalennuksen yhteydessä läästin vaalennusta myös niihin suikaleisiin latvoissa missä mustan jämiä vielä oli.

   Mut enivei Garnierin Truly Blonde Nutrisse värinpoisto! :)

   Poista