lauantai 25. toukokuuta 2013

Letuiks, rahkal.

Sattuipa tuossa eräänä päivänä sellainen tapaus, että huomasin jääkaapin perukoille unohtuneen maitorahkan ottavan tukea seinistä ja täten lähestyvän kävelyikää.
Minähän vihaan rahkaa joka muodossa, mutta viimeaikoina alkavan ryhtiliikkeen vuoksi olen pakkottautunut sitä syömään purkin päivässä.
Päivittäinen yökkäilykokemus oli kuitenkin jo takanapäin, joten piti tälle purkille sitten jotain muuta käyttöä keksiä.

Koska oli herkkupäivä, tein siitä lettuja. Tai pannukakkuja ne kai enemmän muistuttaa..
Yllätyksekseni joudun toteemaan: ne oli aivan sairaan hyviä.
Ja sitäpaitsi, kevyempi vaihtoehto kuin normit.


1 prk  rahkaa (ihan normi Ehrmannia käytin, enkä mitn leivontarahkaa)
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja (tai mantelijauhoja, ripsaus ruisjauhoja)
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
Sorsseli sekaisin ja vartin lepo.


Varoituksen sananen, mikäli näitä joku intoutuu itse testailemaan..
Ei ees kande koittaa ilman lastaa näiden kääntöä..
Letut ei myöskään lähde kuplimaan kertoen kypsymisestä sillettiins kun normilettujen kääntämätön puoli tekee. Eli tarkkana kuin porkkana vain hellan ääressä ja kurkkimaan reunasta koska sopii kääntää.
Itsekin poltin pannullisen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti