lauantai 20. huhtikuuta 2013

Suklaapommit

Viimeiset pari päivää meni koira- ja talovahtimisen merkeissä Sammatissa.
Ulkosaunaa ja paljua. Mahtavaa oleskelua..
Tänään leipoa pyöräytin leivoksia, joiden ohjeen satuin aamukahvia nauttiessani bongaamaan Leivotaan (2/2013)-lehdestä.
Tässä siis, olkaa hyvä. Ne meinaan on hyviä..

Pohjaa varten tarvitset:
100 g voita
2 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Sulata voi. Vatkaa sokerit ja munat vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon siivilän läpi.
Lisää voisula.
Vuoraa leivinpaperilla vuoka, joka kooltaan  n. 20 x 30.
Kaada taikina siihen ja lykkää uunin keskitasolle 150 asteiseen uuniin 35-45 minuutiksi.


Pohja kohos alkuun ihan mielettömästi ja pohdin tuleeko se kohta laitojen yli, vaikka vissiin lähemmäs 10cm oli meikäläisen vuoassa reunoja.
Kuitenkin tekele sitten laskeutuu..


Pohjan kuuluukin olla semisti löysää vielä uunista tullessaankin, eli ei paisteta sitä läpikypsäksi.
Painelin kuumana nuo reunat tasaiseksi muun kakun kanssa.


Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennenkuin kumoat sen.
Sitten sen voi kiikuttaa pakkaseen puoleksi tunniksi, jotta leikkaaminen onnistuu paremmin.

Tässä vaiheessa valmistetaan väliin maitosuklaakreemi, johon tarvitaan taaseen:
200 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
0,5 tl jauhettua kardemummaa
25 g huoneenlämpöistä voita



Jahka suklaa on rouhittu, kiehautetaan kattilassa kerma johon vipattu kardemummaa.
Sitten kun kiehahtaa, nostetaan kattila pois levyltä ja kaadetaan sekaan suklaarouhe ja voi.
Vimmattua vispaamista tasaiseksi mössöksi.
Älä maista kreemiä, koska muuten sitä ei jää niihin leivoksiin asti..
Vie se jääkaappiin tekeytymään n. tunnin ajaksi.


Sitten tarvitaan toki vielä koristeita, 
joihin pitäs vielä hommata 100 g tummaa suklaata ja 2 dl kermaa.



Suklaa sulatellaan vesihauteessa. Sitten se lusikoidaan pursotinpussiin tai ihan vaan muovipussiin, johon leikataan pieni reikä. Pistetään leivinpaperi pellin suojaksi ja pursotellaan hieeeeenoja kukkasia siitä suklaasta siihen. Heitetään pelti jääkaappiin, kunnes kukkaset on kovettunu..


Vatkataan vielä kerma vaahdoksi ja alotetaan komponenttien yhdistäminen.
Ohjeessa neuvottiin leikkaamaan pohjasta vesilasia muottina käyttäen pyöreitä pohjia, mutta meikäläinen ei halunu hukata hyvää kakkua, vaan leikkelin ihan vain neliöiksi.
Tosiaan yhteensä 20 neliötä, jotta leivoksia tulee sitten 10kpl.


Pala pohjaa pohjaksi.
Päälle maitosuklaakreemiä.
Toinen pala pohjaa kanneksi.
Päälle kermavaahtoa.
Kermavaahdon päälle suklaakukka.
Tadaa, you are done!
Etkä muuten varmana pysty syömään kuin yhden, vaikka melko pieniä ovatkin..



1 kommentti: