torstai 28. helmikuuta 2013

Koskenlaskija-kinkku-kolmiot

Ja joo, leivoin taas. Ihan vaan siitä syystä, että siivosin vaatekaappia ja ahdistuin lähestyvästä bikinikaudesta. Siinä kohtaa ois vissiin pitänyt kiskoa hikinauha otsalle ja painua 10km tapporääkille, mutta itselle ominaiseen tapaan rupesin leipomaan, sillä syöminen on ihanaa.



K-Supermarketeissa on tälläkin hetkellä jotain ihme supertarjouspäiviä. Oon sieltä mm. kantanu pakastimen täyteen euron paketteja broiskua niin file- kuin koipimuodossakin. Nytkin mukaan lähti ylläolevat ainekset jokainen joko euron hintaan tahi muuten alennettuna.

Melkoisen simppeliä ja hyvää pikkusuolaista niin kylmänä kuin lämpöisenäkin.
Onpa näitä joskus myös pakkaseen lykätty hätävaroiksi,, silloin kyllä koostumus ja ulkonäkö vähä kärsii.

Hommahan lähtee käyntiin sillä, että otetaan voitaikina sulamaan reilua tuntia ennen kokkailua.
Se levitetään ja kaulitaan puolet isompaan kokoon.
Yleensä oon käyttänyt niitä levyjä, mutta tämä Pirkka-versio nyt sattui olemaan taittoversio.
Enkä sitten muuten suosi mitään margariinipohjaista lehtitaikinaa vaan nimenomaan voitaikinaa. Potenssiin tuhat paremman makuista ja ei lohkeile ihan yhtä sotkusesti ku se lehtitaikina.




Leikellään nättejä neliöitä ja vipataan toiseen kulmaan nokare Koskenlaskijaa ja kinkkukuutioita.
Ite tuppaan vähän liiottelemaan sen juuston suhteen, muttakun se on hyvää.




Taitetaan kulmat vastakkain ja saadaan kolmio. Eh?
Tottakai näistä voisi tehdä suorakaiteita tai nyyttejä tai mitä lie, mutta itellä on vaan vakiintunut se kolmio.


Voitaikinahan ei kohoa hurjasti paistettaessa leveyttä, eli systeemejä voi lätkiä pellille melkoisen vierekäin.
Ennen kananmunavoitelua muistetaan viellä painella haarukalla lyhyiden sivujen reunat kiinni.
Aukeaapi muuten uunissa liikaa ja pihalle saat neliönmuotoisia voitaikiatorttuja.


Tungetaan nopeesti ensimmäinen maistiainen ääntä kohti, jotta varmasti poltetaan suu tulikuumaan Koskenlaskijaan.


1 kommentti:

  1. Aaaah, Koskenlaskijaa <3 Mä oon tehnyt noita vastaavanlaisia nyyttejä kinkusta ja ruohosipulituorejuustosta.

    Nyt ei kyllä yhtään huvita syödä tota mun kämästä jauheliha-parsakaali-raejuusto -annosta.

    VastaaPoista