sunnuntai 24. helmikuuta 2013

BTD:n kuoppabileet @ Finlandia-klubi

Tuossa tammikuun alussa syntymäpäiväkaimani Tuomas Saukkonen ilmoitti lopettavansa kaikki musaprojektinsa ja keskittyvänsä tulevan Wolfheartin synnytykseen.
Tämähän siis tarkoitti kuolemantuomiota ainakin jossain määrin bändeille Before the Dawn, Dawn of Solace, Routasielu, The Final Harvest ja Black Sun Aeon. Osahan noista toki oli jo aiemmin pillitetty pussiin.
Vihreetä mailia vedettiin muutaman akustisen keikan voimin ja eilen tuo lopullinen tuhkaus suoritettiin sitten Finlandia-klubilla.
Enemmän ja vähemmän tuotantoa näiltä bändeiltä seuraneena piti tottakai oma osanotto paikalle toimittaa. Klubille siis nousivat Before the Dawn, Routasielu ja Black Sun Aeon.
Satuin sopivasti Sibeliustalolla töissä olemaan Johann Strauss Konzert-Galan väliaikatarjoilijana, joten töiden loputtua vähän ennen kymmentä sniikkasin Klubin puolelle karkeloihin.

Töiden takia missasin toki Routasielun, mikä vähän harmitti. Kyllähän tuo seremonia kuvattiin, eli eikähän jossain muodossa tule nähtyä sitten jäljestä..
Routasielun alla olevaa varmaan sitä tunnetuinta biisiä, Kaipausta, olen luukuttanut julkaisusta asti monen monia kertoja tippa linssissä samaistuen sanomaan.

Kyllähän tuota tiesi, että paikalta löytyy hurja läjä tuttuja. Mukava oli yläfemmoja heitellä kun myös todennäköisesti viimeisiä kertoja Lahden yöelämässä näyttäydyn. 
Paikoille oli myös saapunut vahvistusta Helsingin ja Jyväskylän suunnalta.

Jo ennen keikkaa tiesin, että lavalla tullaan näkemään myös Lars Eikind ja Panu Willman, nuo pumpun toiminnassa ennen solisteinakin vaikuttaneet hahmot. 
Niiden näkemistä hurjan moni yleisöstäkin tuntui toivovan ja oli ne mylvinnät esiinmarssien kohdalla melko kunnioitettavat.
Kävipä siellä myös Mynni, mikä nyt ehkä ei ollut suuri yllätys kun lavalla käväsi jo Black Sun Aeonin aikana.

Hieno oli keikka ja tottakai sitä tietty haikeus oli alusta loppuun kun tiesi, että näitä tuskin tulee koskaan uusiksi lavalla näkemään. 
Itselleni on aina uponnut BTD:lta paremmin ne kokoonpanot ja tuotannot, joissa mukana kliiniäkin laulua, siksi oli aivan mahtavaa, että niitäkin nyt sitten kuultiin.
Intoutuipa Saukkonen jopa ensimmäiseen ja viimeiseen välispiikkiinsäkin keikan aikana.
Vaikkei kyyneleitä näkynytkään niin kaipa se kiitoksen sanominen oli tätä tunteilua suurimmillaan, kun tosiaan ottaa huomioon sen ettei se ennen siihen mikkiin ole muuta tehty ku laulanu.

Finlandia-klubin käytännön vuoksi koko hommahan oli ohi ennen puolta yötä.
Pääsin viellä kyydillä satamasta keskustaan ja kömmin kotoiseen luukkuuni Armin vuoksi.
Olisihan tuota voinut keskustassa vielä parilla käydä kuulumisia vaihtamassa, mutta jäipä nyt kuitenkin välistä.

Loppuun vielä tylsästi musavideota siitä "hittibiisien" osastolta, mutta kummasti ei tuohon ikinä kyllästy. Joka kerta kertsiin mennessä kulkee samat kylmänväreet varpaista selkärankaa pitkin sormenpäihin asti.

Kiitos tästä kaikesta asianomaisille. On ollut hienoa!  äx o.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti