sunnuntai 19. elokuuta 2012

Suomi Road Trip part 3

Savonlinna - Rantasalmi - Varkaus - Kuopio

Keskiviikko oli se matkallisesti aikaa ajatellen lyhyin.
Tarkoituksena oli noin neljän pintaan olla Kuopiossa sillä seuraavan yön emäntä ja isäntä olisivat tähän aikaan jo kotiutuneet töistä.

Aamupäivän autoon pakkautumisen jälkeen kierrettiin viellä Punkaharjun harjualue, pysähdyttiin kahvilla jollain kioskilla ja olla ihmeteltiin.

Tarkoituksena oli kuitenkin pysähtyä Savonlinnassa ja näinhän myö tehtiinkin.
Käveltiin ensin ristiin Olavinlinnan kanssa ja palattiin jo takaisin autolla ajatellen jotta missä helevetissä se linna muka on. Juurihan sen ohi ajettiin ja tuossa luki, että Olavinlinna P.
Katseen siirtäminen katutasoa korkeammalle tuotti tulosta ja käännyttiin kävelemään ihan tosiaan kohti sitä linnaa.Päätettiin maksaa itsemme sisään, sillä opiskelijalippu 6e enkä miä ainakaan ollut koskaan moisessa turjakkeessa käynyt.
Samalla hinnalla olisi kaiketi saanut ihan opastetun kierroksen, mutta seuraavan aloitukseen oli vajaa tunti aikaa.
Tässä ajassa kerittiin jo kiertemään kaikki sallitut alueet eikä aika antanut myöten opaskierroksen odotteluun sillä sekin kestäisi yli tunnin ja ekan puoli tuntia menisi kuulemma ekaa kerrosta kierrellessä.
Tornit oli se homma, johon oisi ollut kiva päästä.
Ja niihin pääsi ainoastaan oppaan kanssa. Mmmmöh!
Ees taas, ylös, alas. Sekasin olin suuntavaistoni kanssa jo ekan mutkan jälkeen..
Oopperajuhlien telttatsydeemit häiritsi ikävästi keskiaikaista tunnelmaa ja etenkin valokuvaamista.
Ota siinä sitte kuva hienosta kaariholvirappauksesta kun siihen on pultattu ranteen paksunen vaijeri pitämään kiinni telttakangasta.
Jollain kaiketi oli myös jäänyt laittamatta "staff only"- ketju johonkin kulkuväylälle sillä hetken päästä löysimme itsemme backstagelta. Been there, done that!
Tulihan siellä vastaan näitä hetkiä, jolloin joutu pohtimaan mikä on tämän funktio.
Opastuskierros ois varmasti ollut meikäläisen mieleen, mutta toisaalta omien teorioiden keksiminen oli myös ihan avartavaa.
Yllä olevasta kuvasta johtopäätöksemme oli, että kaivo on pohjaton ja sinne on aikoinaan tiputeltu ihmisiä noista ovista. Tai sitten siellä sijaitsee saman tyyppinen vankila kuin uusimmassa Batmanissakin oli.

Matka jatkui ja melkoisen aikataulussakin pysyttiin. Mitä nyt puolisen tuntia annettiin itseämme odottaa.
Bongattiin autiotalokin. Kyseinen nyt oli vähän siinä ja siinä onko käytössä vaiko ei.
Lukossa kuitenkin ovet oli, niin ei tietenkään murtauduttu mestoille.Kuopiossa on tässä pitänyt jo useamman vuoden käydä. Yksi parhaimmista ystävistä kun sinne muutti yliopistoon opiskelemaan. Kuitenkin johonkin ne viikot vaan häviää, ajat menee ristiin ja aikaiseksi ei tule saatua mitään.
Eipä siinä, meikäläisenkään tutuista mua oo Lahdessa käynyt katsomassa kuin neljä.
Tovi pätkäiltiin ruokapaikkaa ja päädyttiin kaikille tuntemattomaan Kreetaan.
Söin lammasvartaan. Uuuuumh se tsatsiki!!
Tietty pakolliset turistikierrokset. Käppäiltiin satamaan, jossa muut veti jäätelöt jälkkäriksi.
Kuunneltiin myöskin paikallista karaokea pari biisiä kunnes se "valitettavasti" loppui.Ostaisitko tältä mieheltä keittöremontin? Minä en.


Auto alle ja lisää nähtävyyksiä. Matkalla googletettiin onko Turmion kätilöt tosiaan Kuopiosta.
Molin oikees. Tietty ne on. Kaipa ne muut tärkeimmät asiat Kuopiosta on sitten Minna Canth ja se, että Jammu kuoli Niuvanniemen mielisairaalassa. Niin ja kalakukko!Koska Lahdesta oon ja en ole nähnyt tarpeeksi hyppytorneja, käytiin tsekkaamassa nekin.
Laskettelurinteessä, vai mikälie pujottelumäki, kuvattiin selkeesti jotain musavideota.
Pari hippiä siellä pyöri ja välillä kuului jotain Jukka Poikamaista letkeetä regeeta.
Suunnittelin jo hetken, että oisin voinut riisua itsensä älästi, hiipiä korkeassa ruohikossa taka-alalle ja kun kuuluu "käy" ja hoilotus alkaa, pompata esiin mörkönä.
Ajattelin äitiä ja päätin säästää hänet häpeältä, koska mistä tuota tietää mihin MTV:lle sekin ois päätyny.Eniten luksusta oli seuraava yö. Siis telkkari! Netti! Kahvinkeitin! Vessa! Levee patja!
Suurista suurin kiitos isäntäperheelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti